fbpx
Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője

Eljárás indul a közmédia ellen, hosszabbítást kapott a Rádió 1 Pécsen és Villányban

Erről még a leköszönő Médiatanács-tagok döntöttek a héten.

Megújította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a pécsi-villányi Rádió 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A Médiatanács a szolgáltató kérelmére további öt évvel, 2025. március 28-ig adott lehetőséget a folytatásra a Pécs 90,6 MHz frekvencián és az azzal vételkörzet-bővítéssel működő Villány 100,9 MHz helyi, kereskedelmi jellegű, 90.6 Rádió 1 néven működő rádiós jogosultság használatára a Mambo Rádió Kft.-nek.

Rádió 1 Pécs
Rádió 1 Pécs

Eljárás a köztévé ellen a Hadházy-ügyben

Állampolgári bejelentések szerint október 21-én az M1 Híradójának egyik riportjánál a hírolvasó a médiaigazgatási jogszabályok előírásai ellenére többször kommentálta, véleményezte az eseményeket és minősített személyeket.

Az összeállítás arról számolt be, hogy aznap Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a miniszterelnök parlamenti beszédét előre nyomtatott szövegezésű táblák felmutatásával zavarta meg. A Médiatanács döntése, hogy eljárást indít a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az ügy kivizsgálására.

Nem probléma a 13 perces öninterjú

Az Index eközben egy másik ügyről is ír, melyben ugyanakkor nem indít  eljárást a Médiatanács azzal a panasszal összefüggésben, ami azért érkezett, mert 13 perces öninterjút közölt az MTVA a székházában történtek körüli fejleményekről, míg az ellenzék nem fejthette ki álláspontját.

Biztonsági őrök Varju László (DK) országgyűlési képviselővel az MTVA épületében
Biztonsági őrök Varju László (DK) országgyűlési képviselővel az MTVA épületében

Büntetés a Dunakanyar Rádiónak

Az NMHH tájékoztatása szerint 10 ezer forintos bírságot szabott ki a Médiatanács a váci Dunakanyar Rádió szolgáltatójára, mert egy vizsgált szeptemberi adáshéten eltért a saját megnevezésétől, kevesebb szöveget, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és közszolgálati műsort, valamint több zenét és ismétlést tett közzé az általa vállaltaknál.

A döntéseket még a most leköszönő Médiatanács-tagokkal hozta meg a grémium.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Borító: Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások