Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

További évekig a Mészáros Lőrinc közeli cég profitál a közmédia reklámjaiból

A következő három évben is az Atmedia, illetve annak leányvállalata értékesíti az MTVA reklámidejét, ezzel jelentős jutalékbevételre szert téve.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) megjelent friss hirdetmény szerint a kormányközeli Atmedia leányvállalata, a Media Services Company (MSC) volt az egyetlen résztvevő az MTVA tenderén, amelyet a vállalkozás megnyert – írta a G7.

Az MTVA által kiírt közbeszerzés szerint a 36 hónapos megállapodás az állami média valamennyi hirdetési felületére kiterjed, vagyis az Atmedia kezeli az M1, az M2, az M4, az M5, a Duna és a Duna World tévécsatornák, valamint a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó rádiók, illetve az előbbiekhez tartozó teletext és az online (így például a hirado.hu, mediaklikk.hu, petofilive.hu, m4sport.hu) felületeket is.

Az Atmedia egyébként nem csak az államnak dolgozik: jövőre összesen 43 tévécsatorna reklámidejét értékesíti. A cég milliárdos profitokat termel.

Az Atmedia Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti dollármilliárdos barátjának és köreinek érdekeltségébe tartozik. Az Atmedia a 2018-as pénzügyi év eredményei alapján 1.125.576.000 Ft, azaz egymilliárd–százhuszonötmillió-ötszázhetvenhatezer forint osztalékot fizet ki idén a tulajdonosai részére, ezen felüli eredményét pedig eredménytartalékba helyezte.

Borító: Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője 2020. február 16-án a Várkert Bazárban

Küzdelmesen lehetett ott a 24.hu Orbán Viktor évértékelőjén, továbbra sincs transzparencia a Miniszterelnökségen

A miniszterelnök stábja az Orbáninfóhoz hasonlóan a vasárnapi miniszterelnöki évértékelőről is távol tartotta volna a 24.hu stábját, de aztán jött két, a portál szempontjából kedvező fordulat. Az ügy azonban így is rávilágít arra, hogy a Miniszterelnökség továbbra sem híve a transzparenciának és a kormány vezető médiumokat is kész akadályozni a munkában.