fbpx
Fenyő Balázs, a Central Médiacsoport új CTO-ja. fotó: Central Médiacsoport

Frissen kinevezett igazgató búcsúzott a Central Médiacsoporttól

Máris távozott Fenyő Balázs technológiai igazgató, akit tavasszal, az azóta ugyancsak távozó Mészáros Kinga vezérigazgató vett fel a Centrálhoz. A szakember korábban a 444.hu-nál dolgozott operatív vezetőként.

Távozott Fenyő Balázs, a Central Médiacsoport technológiai igazgatója (CTO), aki a médiavállalat menedzsmentjének is tagja volt tavasz óta, értesült a Media1.

Fenyő Balázs rövid ideig volt a Nők Lapja, a Story, a Best, a 24.hu és számos más ismert médiatermék kiadójánál, hiszen idén márciusban igazolt a céghez és nevezték ki a Central Médiacsoport CTO-jának.

Fenyő egyébként korábbi munkái során teljes IT rendszertervezés és üzemeltetés mellett online médiatermékek fejlesztésével is foglalkozott. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, centrálos kinevezése előtt 18 évet töltött az online médiában.

A szakember a Central előtt a 444.hu-t és a Qubit.hu-t működtető Magyar Jeti Zrt.-nél volt operatív vezető 2013 óta. A 444.hu / Magyar Jeti előtt pedig az Index.hu Zrt.-nél dolgozott fejlesztési vezetőként egészen 2004 óta. Az Indexet megelőzően a Webigen nevű cégnél volt.

A Media1 több olyan iparági forrással is beszélt, akik már hallottak Fenyő Balázs Centraltól történő távozásáról, ezek után kerestük meg a cégcsoportot, ahol Buzder Gábor kommunikációs igazgató csütörtök délután megerősítette a távozás tényét.

A Central Médiacsoport kommunikációs igazgatója közölte: Fenyő Balázs júliusban, közös megegyezéssel távozott.

A kommunikációs igazgató azt nem árulta el, hogy a médiavállalat vagy pedig Fenyő kezdeményezte-e a váltást.

A Media1 ugyanakkor nem hivatalos forrásból időközben úgy értesült, hogy Fenyő Balázs maga döntött a távozás mellett, amikor Mészáros Kinga vezérigazgató távozott a cégtől. Fenyő állítólag maga jelentette be, hogy nem ért egyet a cégben történt szervezeti változásokkal és ezért a továbbiakban nem marad a vállalatnál.

(Frissítés: időközben a Media1 utolérte Fenyő Balázst is, de nem kívánt nyilatkozni.)

Mészáros Kinga és több más vezető távozása

Fenyő Balázs főnöke a Central Médiacsoporthoz történő érkezését követően egy darabig Mészáros Kinga vezérigazgató volt, de ő még a nyár elején távozott a Varga Zoltánnal, a cég többségi tulajdonosával és elnökével kialakult, feloldhatatlannak bizonyult nézeteltérései miatt, és átadta a helyét Vargának.

Mészáros Kingával szinte egyszerre ugyancsak távozott Baráth Andrea is a médiavállalattól (Baráth Andrea feladatait Bognár Bálint digitális igazgató vette át), de idén már több más igazgatói és más fontos vezetői poszton is változás volt.

Fenyő Balázs érkezésekor, a több meglévő feladatkör összevonásával létrehozott technológiai igazgatói poszt márciusi kialakításakor Mészáros Kinga, az akkori vezérigazgató még így nyilatkozott:

„A Central Médiacsoport stratégiája 2018-tól az erős márkáink piaci pozíciójának továbbépítéséről és az adatvezérelt fejlesztésekről szól. Balázstól azt várjuk, hogy az egyre komplexebbé váló kiadvány portfóliónk fejlesztéséhez elengedhetetlenül szükséges IT folyamatok és rendszerek zavartalan működését biztosítsa, és alapot teremtsen az előttünk álló további IT beruházásokhoz.”

Fenyő Balázs pedig így nyilatkozott a motivációjáról:

„A Central kiadványai mindig is élenjáró szereplői voltak a hazai médiapiacnak. CTO-ként különösen motiváló számomra agilis környezet kialakítása a fejlesztési folyamatok támogatására, ami eredményesebbé, és hatékonyabbá teszi a cégcsoport innovációs folyamatait, így végső soron a kiadványaink még magasabb minőségben fogják tájékoztatni és szórakoztatni az olvasókat”

Arról egyelőre nincs hírünk, Fenyő Balázs merre folytatja tovább karrierjét.

A Media1 karrier rovatában további személyi hírek találhatók. Ma számoltunk be arról is, hogy 12 év után távozik Arató Márk, az SAP hazai és regionális kommunikációs vezetője.

Borító: Fenyő Balázs, a Central Médiacsoport márciusban kinevezett CTO-ja. fotó: Central Médiacsoport
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások