Mediaworks

Tisztújítás előtt a Fidesz-közeli médiaholding

Az mfor.hu szerint legfeljebb az önkormányzati választások után várhatók nagyobb átalakítások a KESMA körül, de az alapítvány kuratóriumának megbízatása augusztus végén lejár.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Augusztus végén lejár a mandátuma a Fidesz-közeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának – írja az mfor.hu.

A portál felidézte: a többek között a HírTv-t, a Figyelőt, az Origót és számos más médiacéget (például az összes megyei napilapot is) maga alatt tudó, 14 milliárd forintnyi vagyonnal rendelkező KESMA kuratóriumát kezdetben Varga István vezette, de egy őszintének szánt interjú miatt idén év elején cserére került sor.

A korábbi kuratóriumi tagot, Szánthó Miklóst (aki ezzel párhuzamosan a közmédiában rendszeresen szereplő Alapjogokért Központ igazgatója) nevezték ki, az így megüresedett helyre pedig Hegedűs Zoltán Szabolcs került. A harmadik tag személye nem változott, továbbra is az Orbán-családhoz közel álló Bajkai István ügyvédé ez a tisztség.

Az mfor.hu szerint ez az állapot legkésőbb augusztus 30-ig tart, addig szól ugyanis a bírósági nyilvántartás szerint a KESMA kuratóriumának megbízatása.

A portál úgy tudja, hogy a politika nem elégedett maradéktalanul az új struktúrával sem, ugyanis az alapítványi forma alá rendelt médiabirodalom egyelőre nem hozza az új keretektől várt eredményeket.

A portál szerint az október közepi önkormányzati választásokon nem teljesen esélytelen a fővárosban és a nagyobb városokban az ellenzék, ezért minden bevethető kommunikációs eszközre szüksége lesz a jobboldalnak a szavazók meggyőzésére. Ebben az időszakban pedig egy átalakítás csak a bizonytalanságot növelné az érintett médiamunkások között, így ha erre egyáltalán sor kerül, akkor is leghamarabb a választások után, késő ősszel változhat a KESMA működése.

Borító: a KESMA cégek felett uralmi jogot gyakorló Mediaworks Bécsi úti székháza. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!