Szentpéteri Eszter, TV2 Tények

A TV2 híradósa 20 milliót keresett kiszolgáltatott emberek megkárosításával – most ő vádolja kiszolgáltatott emberek kihasználásával az ATV-t

Szentpéteri Esztert tíz éve emberek megkárosítása miatt megrovásban részesítette a bíróság, ezúttal azonban ő támadja az ATV-t, amiért a csatorna szerinte kiszolgáltatott helyzetű emberek sorsával visszaélve mutatta be az Országos Onkológiai Intézetet. Egy érdekes személyi összefonódásra is fény derült, mely megmagyarázhatja Szentpéteri heves kirohanását és azt, hogy a TV2 Tények miért közölt az ATV riportjával ellentétes, az intézményt világszínvonalúként bemutató anyagot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A TV2 Tények című műsorának híradósa, Szentpéter Eszter férje az a Prof. Dr. Polgár Csaba, aki az Országos Onkológiai Intézet állítólagos világszínvonaláról szóló, a TV2-n sugárzott riportnak is főszereplője volt a napokban, illetve aki a daganatos betegségek gyógyításával foglalkozó intézménynek a főigazgatója – írta meg hétfőn a hvg.hu.

A műsorvezető és a főigazgató kapcsolata azért érdekes, mert a TV2 Tények kivonult a napokban az Országos Onkológiai Intézethez riportot készíteni annak világszínvonaláról. Ez a riport került adásba a Tényekben:

A pozitív kicsengésű riportot a Tények nem sokkal azután tette közzé, hogy Szentpéteri Eszter a Facebookon meglehetősen kemény szavakkal illette az ATV-t, mely megelőzőleg éppen ellenkező tartalmú helyszíni riportot közölt a Kékgolyó utcából.

A TV2 riportjában úgy mutatták meg az Onkológiai Intézet működését, hogy a folyosók üresek voltak, a betegek pedig elégedettek voltak.

Az ATV-s riportból (és a korábban megjelent sajtócikkekből) viszont előzőleg az derült ki, hogy egyes napokon már hajnali fél 5-5-től lépcsőházakban, embertelen körülmények között várakoznak a kemoterápiára érkezők, bár az intézet szerint a várakozás értelmetlen. A betegek szerint viszont nem értelmetlenül mennek olyan korán, mert ha valaki valóban csak a munkaidő fél 8-as kezdetére megy oda, akkor egyáltalán nem biztos, hogy aznap kap ellátást.

Ez a riport került adásba az ATV Híradóban.

A Tények híradósa az ATV-s riport után uszítással, valamint kiszolgáltatott emberek kihasználásával vádolta meg az ATV-t és úgy általában véve a „baloldalt”.

Szentpéteri Eszter, akinek Facebook-oldalán máig szerepel egy „Orbánra szavazok” fotó, azt írta, hogy számított rá, hogy a „balos médiumok” kiforgatják a helyzetet és a közleményt, illetve szerinte az ATV minden képzeletet felülmúlt, az ATV riportja felháborító és szánalmas.

A Tények műsorvezetője azt a körülményt már nem tette hozzá, hogy az intézmény vezetője éppen a férje, akit egyébként Kásler Miklós miniszter talált érdemesnek arra, hogy átvegye tőle a pozíciót a miniszteri kinevezését követően.

Kiszolgáltatott emberek kihasználása

Azt is írta, hogy „mi van veletek, emberek? Teljesen megőrült mindenki!? Kiszolgáltatott, beteg embereket használ fel a baloldal, a szavazótáboruk pedig fröcsögve asszisztál nekik? Ti most abba a 70.000 betegbe és az őket kezelő, a gyógyításra esküdt tett orvosokba és az intézet dolgozóiba rúgtatok bele! Ennyi telik tőletek!” – szörnyülködött Szentpéteri, aki korábban annak a videónak is szereplője volt, amelyről utóbb Kúria is megállapította, hogy törvénytelen volt.

A videóban a Tények műsorvezetői a 2018-as országgyűlési választások előtt annak ellenére, hogy nekik a szakmai szabályai szerint elvben pártatlannak kellene lenniük, arról beszéltek, hogy Orbán Viktorra fognak szavazni.

A hvg.hu most úgy derítette ki, hogy Szentpéteri Eszter férje az Országos Onkológiai Intézet a Tények pozitív riportjában is szereplő főigazgatója, hogy tavaly a kormányközeli Ripostban nyilatkozott házasságáról Szentpéteri, akinek kezét 2009-ben karácsony este kérték meg, majd fotót is mutatott róla, illetve a cikkben megemlítették a professzor-férj nevét.

Piramisjáték-szervezőként épp Szentpéteri élt kiszolgáltatott helyzetű emberek millióból

Bár a hvg.hu arra most nem tért ki, korábbi sajtócikkekből ismert az is, hogy 2009 nem csak az eljegyzés miatt volt izgalmas év Szentpéteri Eszter számára. A Tényekben 2017 óta szereplő tévés műsorvezetőt akkoriban marasztalta ugyanis el a bíróság, amiért hiszékeny emberek megkárosításával, piramisjáték szervezésével, törvénytelen úton keresett 20 millió forintot.

Igaz, tettért csupán megrovást kapott, és sokakkal együtt marasztalták el, de tény, hogy megállapítást nyert, hogy hiszékeny emberek átveréséből gazdagodott, méghozzá nem is kevés pénzzel.

Amikor egyébként Szentpéterit kinevezték a TV2 Tényekhez műsorvezetőnek, a csatorna részéről az akkoriban a TV2 hírigazgatóságának kommunikációs menedzsereként dolgozó, a médiacéghez a Miniszterelnökségtől érkező Fürst-Borsos Ádám úgy nyilatkozott, Szentpéteri Eszter leszerződtetése szakmai szempontok alapján történt.

Azt a TV2 kommunikációs menedzsere nem volt hajlandó elárulni, hogy tisztában voltak-e Szentpéteri tíz évvel korábbi piramisjátékos múltjával, illetve nem reagált arra sem, hogy a hírműsor megítélése szempontjából nem okoz-e problémát, hogy Szentpéteri piramisjátékos korszakában hozzájárult emberek megkárosításához, de abból ítélve, hogy ezek szerint a műsorvezető az elmúlt években is a képernyőn maradhatott, nem érezték ezt problémának. Így érkeztünk el végül 2019 júliusáig, amikor is a TV2 pozitív hangú videót készít a műsorvezető férjével arról, hogy az Onkológián minden rendben, a műsorvezető pedig a kórházban lévő problémát bemutató, rejtett kamerás felvételt készítő ATV munkatársát támadja.

További tévés hírek olvashatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Szentpéteri Eszter, a TV2 Tények műsorvezetőjeként
Szóljon hozzá!