fbpx
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezetője a UPC előtt

Megvan az EU engedélye: A Vodafone pár napon belül a UPC tulajdonosa lehet

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet napokon belül megvalósulhat a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország közös működésével.

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

Az ügylet várhatóan néhány napon belül, már 2019. július 31-re lezárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését, áll a Vodafone a Media1 számára is megküldött közleményében.

Egyesült erővel fejleszthet a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország

A közlemény szerint a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország a jövőben közösen bővíti majd gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország fejlődéséhez. Az egyesült vállalat minden szegmensben képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására, valamint gigabit képes vezetékes- és mobilhálózataiba történő befektetései révén hozzájárul a digitális társadalom gyorsuló ütemű fejlődéséhez.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója így fogalmazott:

„Erős felelősségtudattal rendelkező vállalatként a UPC Magyarországgal való egyesülésünk célja, hogy még több magyar ember élvezhesse gigabit képes hálózatainkon keresztül magas minőségű, digitális szolgáltatásainkat. A továbbiakban is Magyarország megbízható partnere szeretnénk maradni, inspiráló újdonságokat és a szolgáltatások teljes skáláját kínálva lakossági és vállalati ügyfeleink számára. A növekedés során biztosítani fogjuk, hogy mindez fenntartható módon történjen. Teljes csapatom és jómagam is elkötelezettek vagyunk Magyarország nagyszerű digitális jövőjének építésében.”

Vodafone
A Vodafone Magyarország székháza a nőnap alkalmából, a Vodafone átalakított logójával

A felvásárlással a Vodafone egyben Európa vezető konvergens szolgáltatójává válik, 116,3 millió mobil- és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió otthont és vállalkozást ér el.

A közleményben a cégcsoport állítja: a Vodafone és a UPC magyarországi egyesülése élénkíti a versenyt, innovatívabb szolgáltatásokat eredményez, valamint lehetővé teszi az ügyfélkiszolgálás színvonalának további növelését.

A tájékoztatás alapján az ügylet július végi lezárását követően a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország addig különálló vállalatokként folytatják tevékenységüket, és az ügyfeleket változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálják ki.

Frissítés 12:16

Üdvözli a döntést a UPC / Liberty Global vezetősége is

Nem sokkal a Vodafone után a UPC / Liberty Global is közleményt adott ki. Ebben azt írják, üdvözlik az Európai Bizottság Liberty Global – Vodafone megállapodásra vonatkozó döntését, amellyel a tranzakció lehetővé válik és az egyesülés minden előnye megvalósulhat.

„Ez egy nagyszerű pillanat és kiemelkedően fontos állomás a UPC Magyarország 25 éves történetében. Mind az ügyfelek, mind a teljes magyar gazdaság egyaránt profitálni fognak az integrált és teljes mértékben egyesített vállalat megszületéséből. A következő hetekben lezáruló tranzakcióval a Vodafone és a UPC együtt még erősebb és agilisabb lesz, és még jobban szolgálja ki mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek igényeit a telekommunikációs szolgáltatások teljes spektrumán. Az új, egyesített vállalatot minden adottsága tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy tovább fejlessze Magyarországon az 5G technológiát és a gigabit es szélessávú internet hálózatot, és hozzájáruljon annak a kormányzati célnak a megvalósításához, hogy az országot a digitalizáció élvonalába állítsa Európában és szerte a világon. Rendkívül büszke vagyok a UPC elkötelezett és tehetséges csapatára, hiszen nekik köszönhetők a UPC kiemelkedő eredményei, és ők tették lehetővé ezt a történelmi tranzakciót. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, és további sikereket kívánok a jövőbeni, a Vodafone-nal már közös úthoz” – mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és Lengyelország vezérigazgatója, a Liberty Global Közép- és Kelet-európai üzletágának ügyvezetője.

Robert Redeleanu, a UPC új regionális igazgatója
Robert Redeleanu, a UPC új regionális igazgatója

Magyarországon a távközlési piacon további mozgások is várhatók. Sajtóhírek szerint a Telenorba beszállhat a Magyar Állam, sőt nevet és logót is válthat a cég. Egy Mészáros Lőrinchez közeli üzleti kör pedig épp most kötött előzetes szerződést a Magyar Telekommal a T-Sytems Magyarország megvásárlásáról.

További mobilpiaci híreket találnak olvasóink a Media1 mobil rovatában, ahol arról is olvashatnak, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság véglegesítette csütörtökön az 5G mobilhálózati tenderét, ahol augusztus 8-ig pályázhatnak a mobilszolgáltatók.

Borító: Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezetője a Vodafone és a UPC Magyarország egymás mellett található üzletei előtt. Fotó: Vodafone sajtóosztály
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások