fbpx
T-Systems

Megveszi a Telekom leányvállalatát, a T-Systems Magyarországot a cég, mely nemrég még Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában volt

Ma jelentették be, hogy a Magyar Telekom megállapodást írt alá a 4iG-vel a T-Systems Magyarország eladásáról. A 4iG-ben nemrég még Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett felcsúti dollármilliárdos Konzum nevű cégcsoportja volt a fő részvényes.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közleményben jelentette kedden, hogy megállapodott a T-Systems Magyarország Zrt. eladásával kapcsolatos főbb pontokról. A felek az ügyletről szóló előzetes megállapodást a mai napon aláírták.

A tranzakció a T-Systems átvilágítását, illetve a hatósági jóváhagyásokat követően az idei évben zárulhat.

A 4iG a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarországot, mellyel a társaság és leányvállalatai is tulajdonába kerülnek. A 4iG és a Magyar Telekom között létrejött megállapodásban a felek a tranzakció legfontosabb pontjaiban már megállapodtak, a részletes feltételrendszert a következő hónapokban dolgozzák ki.

A tranzakció a T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletágát nem érinti, ezt a végleges megállapodást megelőzően átszervezik a Magyar Telekomba. Az adásvételi folyamat zárását követően a 4iG és a Magyar Telekom partnerségre lépnek, ugyanis hosszú távon továbbra is a T-Systems értékesítheti a Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és közszféra szegmenseiben. Emellett a 4iG arra is jogot szerez, hogy további három évig használhassa a T-Systems márkanevet.

„A gazdaság digitalizációjának felgyorsulása egyedülálló üzleti lehetőséget jelent a 4iG számára. Társaságunk célja, hogy ebben a dinamikusan fejlődő piaci környezetben itthon, és 2-3 éven belül a régióban is az informatikai szektor egyik meghatározó nagyvállalatává váljon” – mondta Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója.

„A T-Systems Magyarország növekedési céljaink elérésében az egyik legfontosabb mérföldkő. Vállalatunk fejlődésének pedig további lendületet adhat, hogy a tranzakció sikeres zárását követően a telekommunikációs piac vezető szolgáltatója, a Magyar Telekom is stratégiai partnerünkké válhat” – tette hozzá Jászai Gellért a mai bejelentés kapcsán.

Az aláírás kapcsán Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk a  T-Systems-re, mely 1600 fős munkatársi és több ezer fős partneri állományával az ország vezető infokommunikációs szolgáltatója és számos vállalat és intézmény transzformációs partnere. Olyan szakmai befektetővel állapodtunk meg, aki folytatja majd ezt az innovációs tevékenységet, és támogatni tudja a T-Systems további növekedését”.

Hozzátette: „A Magyar Telekom célja változatlan: ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton. Továbbra is hatékony, agilis Telekomot építünk, mely erősíti piacvezető pozícióit, fejleszt és növekszik, így értéket teremtve részvényeseinek és az egész társadalomnak”.

Az ügylet még a hatósági jóváhagyások idejétől, illetve az átvilágítási jóváhagyásoktól, illetve a szerződéses feltételrendszer és a jogi dokumentáció aláírásától is függ. A tranzakció teljes feltételrendszere a végleges adásvételi szerződés aláírásával válik kötelező erejűvé, amelyről a társaságok a későbbiek során tájékoztatják befektetőiket és a nyilvánosságot.

A 4iG-nek nemrég még döntően Mészáros Lőrinc Konzum nevű cége volt a többségi tulajdonosa, de még a most bejelentett ügyletet megelőzően, júniusban Jászai Gellért nevére került a 4iG többségi része.

A Telekommal összefüggő másik mai hír, hogy az NMHH 25 millió forint bírsággal sújtotta a céget.

Szóljon hozzá!