Viszkis

A Viszkis miatt eljárást indít a TV2 ellen a Médiatanács

A Médiatanács e heti ülésén ezenkívül hiánypótlásra szólított két Rádió 1-es partnercéget két rádiós pályázaton, továbbá megvizsgálta a Balázsékat, valamint megbírságolt egy kis helyi tévét, és rendben találta a márciusban több tévén is leadott Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel című közleményt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Hiánypótlásra szólítja fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a folyamatban lévő Baja 94,3 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi rádiós frekvenciák kereskedelmi jellegű használatának pályázati felhívásaira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatai után a pályázókat, az Alisca Network Kft.-t, illetve a Lajta Rádió Kft.-t .

Ezt az NMHH Kommunikációs Igazgatósága közölte pénteken, a Médiatanács keddi ülése kapcsán.

Azonos székhelyű Rádió 1 partnercégek

Mint korábban a dunaföldvári rádiós pályázat kapcsán már beszámoltunk, mindkét kft., az Alisca Network és a Lajta Rádió is a Rádió 1 partnere, sőt a két cég azonos székhellyel is rendelkezik: mindkettő a budapesti Bem József u. 6. szám alá van bejegyezve. Vagyis úgy tűnik, a Rádió 1 Baján és Pakson is próbál biztosra menni, hogy mindenképp elnyerje a frekvenciákat, de az NMHH ezek szerint egyelőre hiányosnak találta mindkettő vállalkozás pályázatait.

Az NMHH bejelentette azt is, hogy a Médiatanács e heti ülésén nyilvántartásba vette a Balatonfüred 96,2 MHz helyi frekvencia közösségi használatára szóló pályázatán a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

A Viszkis miatt eljárás indult a TV2 ellen

Egy állampolgári bejelentés alapján a grémium eljárást indított a TV2 Média Csoport Zrt. ellen, mivel a TV2 vélhetően nem a megfelelő korhatár-besorolás mellett és nem az előírt időben mutatta be A Viszkis című filmet és több alkalommal annak előzeteseit is júniusban.

Megvizsgálták Balázsékat

Bejelentés alapján vizsgálta meg a testület a Rádió 1 Balázsék című műsorának június 18-ai adását.

A testület megállapította, hogy a kifogásolt, párkapcsolati problémát taglaló műsorrészlet nem tartalmazott olyan elemet és feldolgozásmódot, amely indokolta volna a 12-es korhatári kategóriánál magasabb besorolást, így nem indított eljárást.

Rendben volt az EU-ellenes közlemény

A Médiatanács bejelentés alapján, hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” témájú, márciusban számos csatornán leadott közleményt.

A testület az előzetes vizsgálat alapján azt állapította meg, hogy a közlemények tartalmából következően jogsértés gyanúja nem merült fel, így hatósági eljárás megindítása sem indokolt.

Megbüntették a kalocsai helyi tévét

A Kalocsa Városi Televízió egy vizsgált áprilisi adásnapon a képújság alatti rádiózás során engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a rádiós médiaszolgáltatással, ezért a televízió médiaszolgáltatójára 50 ezer forint bírságot rótt ki a grémium.

A rádió szolgáltatójának nem volt tudomása a hálózatba kapcsolódásról.

Most sem foglalkoztak a Rádió 88 jogosultságával

Mint arról a Media1 elsőként hírt adott, a Médiatanács e heti ülésén sem foglalkozott a Rádió 88 hamarosan lejáró médiaszolgáltatási jogosultságának ügyével, így az 1990 óta működő, piacvezető szegedi kereskedelmi rádió jövője bizonytalanná vált. A Médiatanácsnak legkésőbb az augusztus 31-i médiaszolgáltatási jogosultság lejárata előtt 2 hónappal határozatot kellett volna hoznia az ügyben, ha betartja a törvényeket.

Borító: jelenet A Viszkis című filmből
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!