fbpx
Viszkis

A Viszkis miatt eljárást indít a TV2 ellen a Médiatanács

A Médiatanács e heti ülésén ezenkívül hiánypótlásra szólított két Rádió 1-es partnercéget két rádiós pályázaton, továbbá megvizsgálta a Balázsékat, valamint megbírságolt egy kis helyi tévét, és rendben találta a márciusban több tévén is leadott Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel című közleményt.

Hiánypótlásra szólítja fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a folyamatban lévő Baja 94,3 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi rádiós frekvenciák kereskedelmi jellegű használatának pályázati felhívásaira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatai után a pályázókat, az Alisca Network Kft.-t, illetve a Lajta Rádió Kft.-t .

Ezt az NMHH Kommunikációs Igazgatósága közölte pénteken, a Médiatanács keddi ülése kapcsán.

Azonos székhelyű Rádió 1 partnercégek

Mint korábban a dunaföldvári rádiós pályázat kapcsán már beszámoltunk, mindkét kft., az Alisca Network és a Lajta Rádió is a Rádió 1 partnere, sőt a két cég azonos székhellyel is rendelkezik: mindkettő a budapesti Bem József u. 6. szám alá van bejegyezve. Vagyis úgy tűnik, a Rádió 1 Baján és Pakson is próbál biztosra menni, hogy mindenképp elnyerje a frekvenciákat, de az NMHH ezek szerint egyelőre hiányosnak találta mindkettő vállalkozás pályázatait.

Az NMHH bejelentette azt is, hogy a Médiatanács e heti ülésén nyilvántartásba vette a Balatonfüred 96,2 MHz helyi frekvencia közösségi használatára szóló pályázatán a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

A Viszkis miatt eljárás indult a TV2 ellen

Egy állampolgári bejelentés alapján a grémium eljárást indított a TV2 Média Csoport Zrt. ellen, mivel a TV2 vélhetően nem a megfelelő korhatár-besorolás mellett és nem az előírt időben mutatta be A Viszkis című filmet és több alkalommal annak előzeteseit is júniusban.

Megvizsgálták Balázsékat

Bejelentés alapján vizsgálta meg a testület a Rádió 1 Balázsék című műsorának június 18-ai adását.

A testület megállapította, hogy a kifogásolt, párkapcsolati problémát taglaló műsorrészlet nem tartalmazott olyan elemet és feldolgozásmódot, amely indokolta volna a 12-es korhatári kategóriánál magasabb besorolást, így nem indított eljárást.

Rendben volt az EU-ellenes közlemény

A Médiatanács bejelentés alapján, hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” témájú, márciusban számos csatornán leadott közleményt.

A testület az előzetes vizsgálat alapján azt állapította meg, hogy a közlemények tartalmából következően jogsértés gyanúja nem merült fel, így hatósági eljárás megindítása sem indokolt.

Megbüntették a kalocsai helyi tévét

A Kalocsa Városi Televízió egy vizsgált áprilisi adásnapon a képújság alatti rádiózás során engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a rádiós médiaszolgáltatással, ezért a televízió médiaszolgáltatójára 50 ezer forint bírságot rótt ki a grémium.

A rádió szolgáltatójának nem volt tudomása a hálózatba kapcsolódásról.

Most sem foglalkoztak a Rádió 88 jogosultságával

Mint arról a Media1 elsőként hírt adott, a Médiatanács e heti ülésén sem foglalkozott a Rádió 88 hamarosan lejáró médiaszolgáltatási jogosultságának ügyével, így az 1990 óta működő, piacvezető szegedi kereskedelmi rádió jövője bizonytalanná vált. A Médiatanácsnak legkésőbb az augusztus 31-i médiaszolgáltatási jogosultság lejárata előtt 2 hónappal határozatot kellett volna hoznia az ügyben, ha betartja a törvényeket.

Borító: jelenet A Viszkis című filmből
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások