fbpx
rádió, mikrofon, stúdió

Elnémult a Rádió 1 Dunaföldváron, de két cégen keresztül próbál visszatérni

Úgy tűnik, biztosra menne a Rádió 1, hogy vissza tudja szerezni nemrég elnémított dunaföldvári frekvenciáját, a 106,5 MHz-et.

A Media1 a múlt héten már beszámolt róla, hogy bármennyire is szeretett volna, egyelőre nem tud visszatérni a Rádió 1 a Balatonhoz, Tihanyba, miután a Médiatanács ezúttal nem segített a rádiós hálózat segítségére, mint tette azt korábban több városban, szükség esetén akár törvénysértésektől sem visszariadva az akkoriban még Andy Vajna érdekeltségű rádiónak kedvezve.

A Rádió 1 vételkörzete azonban nemrég egy másik várossal is lecsökkent. Nemrég le is került a Rádió 1 honlapjáról az elérhetőségek közül a Dunaföldvár 106,5 MHz frekvencia, ahol a rádió eddig az Alisca Network Kft.-vel kötött hálózatba kapcsolódási szerződés keretében volt hallható.

A magyarázat az, hogy Médiatanács korábban nem hosszabbította meg a Rádió 1 partnercég, az Alisca Network Kft. frekvenciahasználatra vonatkozó koncessziós szerződését.

A frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás nemrég vette kezdetét.  A médiahatóság honlapjára épp tegnap tették ki, hogy kik a pályázók a frekvenciára.

E szerint az eddigi Rádió 1-es partner, az Alisca Network Kft. ismét megpályázza a jogosultságot. Rajta kívül a Lajta Rádió Kft. adott még be pályázatot. Ez utóbbi kft. egyébként szintén Rádió 1 partner, így voltaképpen két Rádió 1-es partnercég versenyez most egymással, ki használhatja majd a továbbiakban a 106,5 MHz-et.

A médiahatóság honlapja alapján egyébként a két cég azonos székhellyel is rendelkezik: mindkettő a budapesti Bem József u. 6. szám alá van bejegyezve.

A Lajta Rádió Kft. egyébként Akóts Zsolt tulajdonában van, míg az Alisca Network az Oxygen Mediához tartozik, ami egyébként Láday Lóránt Tamás nevén van. Persze bármelyik kft. is nyeri végül a frekvenciát az eljárás végén, vélhetően a végeredmény így is, úgy is ugyanaz lesz: a Rádió 1 szólhat majd újra a 106,5 MHz-en.

A Rádió 1 tehát láthatóan nagyon szeretné visszaszerezni a frekvenciát, próbálna biztosra menni, nehogy úgy járjon, mint a Balatonnál. Igaz, ott is két cégen keresztül is beadták a pályázatot, végül mégis eredménytelen lett a tihanyi rádiós pályázat, a Rádió 1 pedig maradt néma a turisztikai szezon kellős közepén.

A Rádió 1 szempontjából ami még kellemetlenséget okozhat, hogy a pályázati eljárás általában hosszadalmas és akár megismétlődhet az is, hogy a Médiatanács végül mindkét céget kizárja a pályázatból. A pályázati eljárás végéig mindenesetre vélhetően marad néma a 106,5 MHz.

Borítókép: Gritte / Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások