fbpx
Halász Gábor / Hoffer Misi

A Barátok közt egykori „Hoffer Misije” a Rádió 1 egyik vezetője lett

Halász Gábor korábban még kritikusa volt a Rádió 1 terjeszkedési módszereinek, pár hete azonban már egyik vezetője a rádiónak.

A Media1 értesülése szerint regionális vezető lett márciustól a Rádió 1 hálózatnál Halász Gábor, akit a nagyobb nyilvánosság 1998 és 2002 között a Barátok közt című RTL-es napi sorozat Hoffer Misijét alakító színészként ismert meg, majd aki 2002 és 2005 között a TV2-nél dolgozott, 2006 óta pedig a Zala megyei Kiskutas polgármestereként is ismert.

A polgármesteri teendői mellett 2009-től az elmúlt tíz évben Halász Gábor vezette Keszthelyen és Nagykanizsán a Helikon Rádiót. Azt a Helikon Rádiót, amely az elmúlt években elég komoly csatát folytatott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsával, és még a Kúriára is elment, amikor a Helikon Rádió keszthelyi és kanizsai frekvenciáit elvette a grémium és az akkoriban Andy Vajna kormánybiztos vezette Rádió 1-nek adta. Egy darabig úgy tűnt, még akár nyerhetnek is a helikonosok a testület ellen, de végül a Helikon Rádió mindkét frekvenciája, a Nagykanizsa 95,6 MHz és a Keszthely 99,4 MHz is a kormányközeli Rádió 1-nél landolt.

Halász Gábor kinevezése a Rádió 1-nél egyébként azért is érdekes, mivel amikor még a Helikon Rádiónál dolgozott, a Rádió 1 egyik kritikusaként hallották őt beszélni többen, kifogásolta például a Rádió 1 agresszív terjeszkedési módszereit. Halász most mégis annál a Rádió 1-nél vállalt vezetői szerepet, amelyet többször bírált.

Halász Gábor nem válaszol

A Media1 kereste Halász Gábort, mivel szeretett volna a feladatairól, illetve arról érdeklődni, hogy a régiójába mely városok tartoznak, de ő megértésünket kérte, mivel nem kívánt nyilatkozni. Sajnos a Facebookjának nyilvános részéről is csak annyi derül ki, hogy regionális vezető lett. Más, nem hivatalos forrásból viszont úgy hallottuk, hogy a dunántúli területet, vagy annak egy részét kaphatta meg a Rádió 1-nél.

A Rádió 1 ügyvezetője saját hangján tagadja le magát

A Media1 felhívta Bakai Mátyást, a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetőjét is, de nála is hiába próbált érdeklődni, mivel Bakai először úgy tett, mintha nem is ő, mármint Bakai lenne a vonalban és nem tudja őt adni. Amikor erre elmondtuk, de hát felismerjük a hangját, hisz találkoztunk már személyesen Bakaival, azt mondta, neki akkor sincs mondanivalója nekünk. Így végül anélkül, hogy feltehettük volna kérdéseinket ebben és egy másik ügyben, Bakai már bontotta is a vonalat.

A Rádió 1-el összefüggő másik hír, hogy a Médiatanács csütörtökön bejelentette, hogy meghosszabbítja 5 évvel a Rádió 1 médiaszolgáltatási jogosultságát Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán.

Azonban mint még februárban beszámoltunk róla, Budapesten a Médiatanács által kirótt súlyos bírságok miatt a Radio Plus Kft. (a Rádió 1 hálózat üzemeltetője) már nem számíthat majd automatikus hosszabbításra, ha 2023-ig nem változik a médiatörvény.

Kiemelt kép: Halász Gábor a Tv2-ben
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások