A Music FM által is használt GTC irodaház Budapesten. Fotó: Google Utcakép

Music FM: Visszakapcsolták az áramot

Újra van világítás és kicsörög a pénteken elnémult telefon is. Egyelőre nem tudni, történt-e adatvesztés, illetve kérdéses, hogy a zárcserét milyen jogcímen hajthatták végre az épületüzemeltetés illetékesei.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 egyik olvasója észrevette az utcáról, hogy újra van világítás a Music FM tulajdonosa, a Prodo Voice Studio Zrt. által bérelt budapesti irodában, illetve a pénteken elnémult vezetékes telefon is ismét kicsörög, ami arra utal, hogy a budapesti GTC irodaháztól bérelt irodában időközben visszakapcsolták az áramot.

A vezérigazgató is megerősítette

Vasárnap utolértük Kiss Anikó programigazgató-vezérigazgatót is, aki megerősítette, hogy egy ideje újra van áramszolgáltatás az irodaterületen.

Mint arról beszámoltunk, pénteken egy ideig a rádió munkatársait (beleértve a a rádió vezérigazgatóját is), a GTC irodaház üzemeltetése, biztonsági őrei megakadályozták, hogy beléphessenek a Music FM bérleményébe.

Cikkünk után mégis felkísérték az őrök, de nem kapott kulcsot

A GTC a bérlő tudta nélkül lecserélte a zárakat, így az irodát bérlő Music FM munkatársai nem tudtak bejutni, a már bent lévő kollégájukat őrök vezették ki, és még a vezérigazgató sem mehetett be. Ezzel kapcsolatos cikkünk megjelenése után a GTC biztonsági őrök kíséretében Kiss Anikót végül mégis felengedte, de neki ezek után azzal is szembesülnie kellett, hogy nem csak a zárat cserélték le, de áram sem volt az irodában. Emiatt tartani lehet tőle, hogy adatvesztés is történt, és áram hiányában még a redőnyöket sem tudták felhúzni, és azt sem tudták megállapítani, hogy az áramszünet miatt van-e adatvesztés. Ez azért is kritikus, mert a rádiónak a médiahatóság felé adatszolgáltatási kötelezettségei lennének.

Kiss Anikó pénteken azt mondta a Media1-nek, hogy még azután sem kapott az új kulcsokból a bérbeadó cégtől, hogy az üzemeltetés által küldött biztonsági őrrel felmehetett a személyes tárgyaiért.

A vezérigazgató onnan, miután a sötétben nem tudott ott mit csinálni, végül távozott, de azt mondta, a történtek, a zárcsere és az áramszünet miatt panasszal fog élni a GTC felé.

Kiss Anikó hozzátette, 10 millió forintnyi óvadék (kaució) van a bérbeadó irodaháznál, akikkel elmondása szerint még korábban szóbeli egyezséget kötöttek, hogy a rádió február 7-i elnémítását követően egy ideig még maradnak a február elején lejáró szerződés után is. Kiss ezért is érthetetlennek nevezte a bánásmódot.

Ellentmondások

A GTC-nél egyébként először azt állították a Media1-nek pénteken, hogy a Music FM munkatársai zavartalanul mozoghatnak az épületben, de Kiss Anikó ezt nem sokkal később cáfolta, hiszen miután a cikk után megenyhültek és legalább felmehetett a bérleménybe, még ekkor is csak egy biztonsági őrrel tehette. Később Kiss Anikónak azt is mondták, félreértés történhetett, és a zárcserét a Music FM biztonsága érdekében végezték el. Kiss Anikó azonban pénteken érthetetlennek nevezte, hogy ha valóban a Music FM érdekében történt a zárcsere, erről ő mint vezérigazgató miért nem kapott előzetesen értesítést, illetve miért nem lehettek jelen, amikor az irodájukat kinyitották és a zárat lecserélték.

A Music FM 7 éve megszerzett médiaszolgáltatási jogosultsága február 7-én éjfélkor lejárt, miután a Médiatanács nem engedélyezte a médiaszolgáltató által kezdeményezett 5 éves hosszabbítást. A rádió elnémításáról és az utolsó órák történeseit itt mutattuk be bővebben. A lekapcsolást követően a munkatársak egy budapesti étteremben vigasztalódtak, ezt követően a cégvezetés pénteken déltájban tért volna vissza a rádióba.

A Music FM stábja egyébként azóta is folyamatosan frissíti több mint 700 ezres facebookos rajongói oldalát. Nemrég például a rádió Málna kutyájáról tettek fel egy friss videót.

Fotó: A Music FM által is használt GTC irodaház Budapesten. Fotó: Google Utcakép

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!