Bochkor Gábor a Music FM Önindító című műsorának utolsó adása közben. Fotó: Facebook Live

Utoljára szólt a Music FM-en az Önindító, de a Rádió 1-en is ők voltak egy ideig

A Bochor Gábor és István Dániel vezette reggeli műsor a The show must go on című számmal és Sebestyén Balázsék Rádió 1-es műsorával való átmeneti összekapcsolódással búcsúzott. A Médiatanács esélyt se hagyott a Music FM-nek a túlélésre.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Ma reggel volt utoljára hallható a Music FM-en az Önindító című reggeli műsor, mely leginkább már a búcsúzásról, rengeteg elkeseredett hallgatói üzenet ismertetésével telt, bár beszéltek egyéb témákról is.

Bochkor Gábor és István Dániel, a két műsorvezető a búcsúzás ellenére optimista hangot igyekezett megütni, többször arról beszéltek, hogy remélhetőleg hamarosan visszatérhetnek az éterbe, de egyelőre nem nevezték meg, hol. Azt mondták, két rádióval is tárgyalnak a folytatásról.

Médiatörténeti pillanatként egyébként a Music FM műsora a Rádió 1 hálózaton hallható, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani vezette, Balázsék című műsorral összekapcsolódott, vagyis egyszerre mindkét rádióban a Music FM megszűnése volt a téma.

Az Önindító utolsó adása 10 órakor végül stílszerűen Queen The show must go on című dalával fejeződött be. A teljes adás itt érhető el:

Esélyt se hagyott a Médiatanács a túlélésre

A Music FM ma éjfélkor kénytelen beszüntetni műsorának továbbítását a 89,5 MHz-en. Ennek oka, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly novemberben úgy döntött, nem hosszabbítja meg a rádió médiaszolgáltatási jogosultságát 5 évvel. A testület ezt azzal indokolta, hogy a rádió korábban többször is megsértette a médiatörvényt, így a kiskorúakra vonatkozó szabályozást, emellett a hosszabbításra irányuló kérelmekor épp díjtartozása volt az NMHH felé.

A Médiatanács egyébként a Sláger FM-et is elnémította volna, de ennek a rádiónak a tulajdonosa végül megoldást talált a helyzetre, és a Rock FM-et működtető  veszteséges cég felvásárlásával át tudott menekülni a Rock FM eddigi frekvenciájára, a 95,8 MHz-re.

A Media1 információi szerint a Music FM is szeretett volna felvásárolni egy már működő rádiót, de a tárgyalások végül nem vezettek eredményre. Más rádiót pedig nem találtak, ahol érdemes lett volna tárgyalni erről. A 89,5 MHz-es frekvencia éjféltől néma lesz, így Magyarország médiaszolgáltatási díjtól is elesik, a tartalomkínálat szűkülése mellett, ugyanis a Médiatanács nem írt ki új pályázatot a frekvenciára, így a Music FM-nek esélye sem volt, hogy visszakapja a hullámsávját, és frekvenciapályázat hiányában ideiglenes frekvenciát sem kaphattak.

A Music FM Magyarország 4-5. leghallgatottabb rádiója volt, pedig nem is volt országos rádiófrekvenciája. Budapesten is hasonlóan erősek voltak. A Médiatanács döntése miatt százezrek vesztik el rádiójukat. Hogy pontosan mennyien, arról itt írtunk bővebben, a rádiót elnémító médiahatóság adatait is idézve.

Borítókép: Bochkor Gábor a Music FM Önindító című műsorának utolsó adása közben. Fotó: Facebook Live
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!