Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

Végrehajtás a TV2 ellen

A médiavállalat nem tartotta be a bíróság ítéletét, nem közölte a kért helyreigazítást, ezért a Jobbik végrehajtót küldet a médiacéghez, hogy erre kényszerítse a Tényeket.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Végrehajtót küld a Jobbik a TV2-re, közölte a párt szóvivője és országgyűlési képviselője, Jakab Péter.

A Media1-hez is eljuttatott közleményében Jakab azt írja:

„Megszokhatta már mindenki, hogy a Fidesz-utasításra hazugsággyárrá változott TV2-t nem érdeklik a magyar jogszabályok. Nemcsak valótlanságokat állítanak folyamatosan az érthetetlen módon Tények címmel illetett műsorukban, de még ennek bíróságok által előírt következményeit sem hajtják végre.”

A közlemény ezután úgy folytatódik, hogy ennek a jogsértésözönnek újabb állomása, hogy miután egy jogerős bírósági ítélet szerint beolvasandó helyreigazítást sem tesznek már hetek óta közzé, a Jobbik ezt megelégelve végrehajtási eljárást indított ellenük, hogy végrehajtóval kényszerítsék ki, hogy legalább a helyreigazítás ismertetéséig igazat is mondjanak nézőiknek.

A Jobbik sérelmezi azt is,hogy a TV2 Tények című műsora a Fidesz kampányeseményeiről számol be, az ellenzék EP-kampányáról – feltehetően a Fidesz utasítására – hallgat.

A párt megemlítette, hogy jelentős bírságokat is kapott a TV2 a közelmúltban.

A Jobbik szóvivője, Jakab Péter néhány napja személyesen is felkereste a TV2-t, ahol balhé is kialakult. A TV2 egyik munkatársa rosszul lett, amikor állítólag terroristának nézte a pártszóvivőt, aki szerette volna, ha a Tények beszámol a Jobbik sajtótájékoztatójáról. A korábban már a HírTV-ben is hasonló, Ez a tévé hazudik feliratú pólót viselő Jakab útját biztonsági őrök állták a Tények stúdiója előtt.

A párt korábban több más kormányközeli médiatermék esetében is végrehajtókkal kényszerítette ki, hogy lehozzák a bírósági ítélet szerinti helyreigazításokat.

Borítókép: Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója. Fotó: TV2 sajtóosztály

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!