Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

Végrehajtás a TV2 ellen

A médiavállalat nem tartotta be a bíróság ítéletét, nem közölte a kért helyreigazítást, ezért a Jobbik végrehajtót küldet a médiacéghez, hogy erre kényszerítse a Tényeket.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Végrehajtót küld a Jobbik a TV2-re, közölte a párt szóvivője és országgyűlési képviselője, Jakab Péter.

A Media1-hez is eljuttatott közleményében Jakab azt írja:

„Megszokhatta már mindenki, hogy a Fidesz-utasításra hazugsággyárrá változott TV2-t nem érdeklik a magyar jogszabályok. Nemcsak valótlanságokat állítanak folyamatosan az érthetetlen módon Tények címmel illetett műsorukban, de még ennek bíróságok által előírt következményeit sem hajtják végre.”

A közlemény ezután úgy folytatódik, hogy ennek a jogsértésözönnek újabb állomása, hogy miután egy jogerős bírósági ítélet szerint beolvasandó helyreigazítást sem tesznek már hetek óta közzé, a Jobbik ezt megelégelve végrehajtási eljárást indított ellenük, hogy végrehajtóval kényszerítsék ki, hogy legalább a helyreigazítás ismertetéséig igazat is mondjanak nézőiknek.

A Jobbik sérelmezi azt is,hogy a TV2 Tények című műsora a Fidesz kampányeseményeiről számol be, az ellenzék EP-kampányáról – feltehetően a Fidesz utasítására – hallgat.

A párt megemlítette, hogy jelentős bírságokat is kapott a TV2 a közelmúltban.

A Jobbik szóvivője, Jakab Péter néhány napja személyesen is felkereste a TV2-t, ahol balhé is kialakult. A TV2 egyik munkatársa rosszul lett, amikor állítólag terroristának nézte a pártszóvivőt, aki szerette volna, ha a Tények beszámol a Jobbik sajtótájékoztatójáról. A korábban már a HírTV-ben is hasonló, Ez a tévé hazudik feliratú pólót viselő Jakab útját biztonsági őrök állták a Tények stúdiója előtt.

A párt korábban több más kormányközeli médiatermék esetében is végrehajtókkal kényszerítette ki, hogy lehozzák a bírósági ítélet szerinti helyreigazításokat.

Borítókép: Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója. Fotó: TV2 sajtóosztály

Szóljon hozzá!

Story4 TV

A Story4 tulajdonosa Luxemburgból (is) szolgáltatna műsort, de a helyi médiahatóság nem támogatja

Egyelőre kérdéses, megadja-e az engedélyeket a luxemburgi kormány, miután a Story4, a Film4, a TV4, az Arena4 és a Galaxy4 tévécsatornákat működtető Network4 luxemburgi médiaszolgáltatási jogosultságot igénylő dokumentációját az északnyugat-európai ország médiahatósága nem találta kellően alaposnak. A Media1 arról kérdezte Borsány-Gyenes Andrást, a vezérigazgatót, mik a szándékaik Luxemburgban.