fbpx
Szujó Zoltán a Fix.tv vendégeként

Szujó Zoltán felmondott, vagy kirúgta az MTVA

Az MTVA közölte, az M4 Sport sportkommentátorával szerződésszegésre hivatkozva szerződést bont. Szujó Zoltán viszont úgy emlékszik, ő mondott fel, mivel a köztévé nem biztosította a Spanyol Nagydíj közvetítéséhez a megfelelő körülményeket.

Instagram-oldalán jelentette be Szujó Zoltán, az állami sportcsatorna, az M4 Sport Formula-1 közvetítéseinek sportkommentátora, hogy távozik az MTVA-tól.

Szujó azt írta ki a közösségi médiás felületén:

„Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik – legalábbis egyelőre.”

Az MTVA szerződésszegéssel vádolja Szujó Zoltánt

Az MTVA az MTI-n keresztül közleményt adott ki, melyben azt írják: szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak. Az állami hírügynökség által lehozott közlemény szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért döntött úgy a közmédia, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött szerződést.

A közlemény hozzátette: a történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését.

Az a közleményből nem derül ki, hogy kivel képzeli el az M4 Sport a jövőben a kommentátorokat.

Szujó Zoltán úgy emlékszik, ő mondott fel

Szujó az Indexnek nyilatkozva azt mondta, nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek a történtekhez. Az Index azt írta: a sportriporter és társa, Wéber Gábor eredetileg a helyszínről közvetítette volna a hétvégi Spanyol Nagydíjat, de a pénteki szabadedzések alatt fellépett hanghiba miatt a vezetőség arra kérte a kommentátorokat, Budapestről végezzék a közvetítést.

Szujó úgy érezte, a történtek miatt nincs olyan állapotban, hogy ezt lebonyolítsa, így helyettesítést kért a vezetőségtől, amire azt a választ kapta, hogy megoldják és vasárnap sem kell bemennie, illetve hogy ezt a viselkedést nem tűrik el.

A sportriporter azt mondta, ekkor adta be felmondását, amit az MTVA el is fogadott.

Szujó arról is beszélt, hogy már három éve is gondolkodott, hogy felmond, mivel úgy érezte, a csatorna nem becsüli meg az egyik legdrágább, de legnézettebb tartalmát.

Szujó azt mondta, a Hungaroring kiemelt eseményein továbbra is feltűnik majd, és az internetes műsorát is folytatja Wéberrel.

Szujó korábban sportfőszerkesztő is volt az állami médiaóriásnál, ahová az RTL Klubtól érkezett.

Kiemelt kép: Szujó Zoltán a Fix.tv vendégeként
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások