Mészárosné Kelemen Beatrix a közmédia vendégeként. fotó: Youtube

Mészáros Lőrincné új médiavállalkozást indított

Media Vivantis néven hozott létre részvénytársaságot a miniszterelnök felcsúti barátjának felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a fideszes médiaholding, a KESMA által megszerzett LifeTV és OzoneTV elnöke. Az új céget ugyanoda jegyezték be, ahol korábban a Gyárfás Tamás féle NapTV, majd a megszűnéséig a Mészárosné vezette Echo TV működött, napjainkban pedig innen készítik a Hír TV műsorait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Március elején a Media1 megírta, hogy az egy ideje már a nemzetközi dollármilliárdosok között is szereplő egykori felcsúti gázszerelő Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatix (Mészáros Lőrincné) az Ozone és a Life Tv életmódcsatornák körül mozgolódott, Pálmai L. Ákos volt Origo-főszerkesztő társaságában. Mindez azért is keltett feltűnést, mivel a volt polgármester felesége akkoriban még az Echo TV elnöke volt.

Március 29-én aztán megtörtént a nagy bejelentés, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix elnök és Vaszily Miklós vezérigazgató távozik az Echo Televízió éléről. Ekkor jelentették be azt is, hogy Mészárosné lesz az Ozone Tv és a Life Tv elnöke.

Ugyanaznap jött létre a Media Vivantis

Mostanra az is kiderült, hogy épp ugyanaznap, amikor bejelentették Mészárosné távozását a megszűnő Echo TV éléről és karrierje folytatását az Ozone és a Life TV élén, Mészárosné alapított egy új céget Media Vivantis Zrt. néven.

A hvg.hu írta meg a hétvégén, hogy Media Vivantis néven létrejött az új cég. Ennek Orbán Viktor barátjának felesége a tulajdonosa, valamint Mészárosné Kelemen Beatrix lett a médiavállalkozás igazgatósági elnöke is. A cég igazgatóságába bekerült az a Bálint Istvánné is, akit Mészárosné már az Echo Televízióba is magával vitt, méghozzá a Felcsút melletti Bicskéről. Bálint Istvánné Bicske fideszes alpolgármestere, aki 2017-ben a választói szavazatok alapján elnyerte Az év alpolgármestere díjat, 2015-ben pedig Áder János köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a menekültügyben végzett több éves, kiemelkedő munkájáért. (Bálintné főnővérként 1994-ben a bicskei menekülttáborban kezdett dolgozni.) A hvg.hu Bálint Istvánnét mint Mészárosné barátnőjét emlegeti.

A Media Vivantis igazgatóságának másik tagja Ruff Zoltán, aki még 2003-ban került a Hír TV-hez, majd 2005-től 2011-ig az Echo TV vezetőségében kapott tisztséget. 2013-ban Ruff lett az Erzsébet-utalványokhoz kapcsolódó Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője, és maradt a cég 2017-es végelszámolásáig, így egy időre hozzá került az Erzsébet téri Akvárium üzemeltetése is.

Pont ott működik, ahol régen a NapTV, majd az Echo TV, most pedig a Hír TV működik

Az új cég, a Media Vivantis egyébként az Opten céginformációs rendszer adatai alapján 5 millió forint jegyzett tőkével jött létre, székhelye pedig épp az az Angol utca 65. lett, ahol korábban a Gyárfás Tamás féle NapTV is működött. Mészáros Lőrinc azután megszerezte Gyárfástól a helyet, és több mint egy milliárd forintot ráköltve itt alakította ki az akkor még a nevén lévő Echo Tv új, modern, űrbázis stílusú stúdióját, amikor ide költöztette 2017 végén az Echo TV-t.

Mészáros Lőrinc a több mint egy milliárdba kerülő beruházása után az Echo Tv-t végül felajánlotta az Orbán-párti médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) számára. Az Echo TV azóta összeolvadt a HírTv-vel, ami azóta erre az Angol utcai címre költözött, ahol Mészáros Lőrincné új médiavállalkozása is.

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A HírTV székháza és a Mészáros Lőrincné tulajdonában lévő Media Vivantis székhelye az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

A fideszes médiaholding körül a Media Vivantis

A Media Vivantis fő tevékenységi köre a céginformációs rendszer szerint film-, video- és televízióprogram terjesztése lett.

Nem lenne meglepő fordulat, ha az Ozone TV, a Life TV, vagy akár a HírTV körül – beszállítóként, például gyártóként vagy a műsorterjesztőként – jelenne meg az új médiacég, tovább gazdagítva az Orbán Viktorhoz szorosan köthető, mostanra dollármilliárdossá vált Mészárosékat.

A Hír TV védjegye korábban már Mészárosékhoz került

Ahogyan arról a Media1 már beszámolt, a HírTV védjegyet korábban megszerezték Mészárosék a Talentis Group nevű cégükön keresztül. Ez arra utal, hogy Felcsútról akár a védjegyhasználatért is pénzt kérhetnek az állami pénzekből életben tartott HírTV-től. Emellett ha netán egyszer a fideszes médiaholding alá tartozó Hír TV-nél a korábbi G-nap utáni fordulathoz hasonló esemény történne (vagyis esetleg a médiaholding vagy maga a HírTV vezetése szembe fordulna Orbán Viktorral) – akkor Mészáros Lőrincék egy jogi eljárással megtilthatják majd a Hír Tv-nek, hogy a nevét tovább használhassa.

A védjeggyel tehát Mészárosékon keresztül rövid gyeplőn fogható a Hír Tv vezetése.

Mészárosék egyébként Spéder Zoltán nagyvállalkozótól, a korábban az Indexet és az FHB Bankot is tulajdonló üzletembertől vették meg a Hír TV márkanevet.

Kiemelt kép: Mészárosné Kelemen Beatrix, azaz Mészáros Lőrincné a közmédia vendégeként (YouTube). Coub: Mészárosné korábbi szavai az Echo Tv akkori vezetőjeként.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Megint nagyon csúnyán kikapott az RTL Klub a TV2-től

A nézettségi adatok alapján a múlt héten is folytatódott a főműsoridőben az év többi részében amúgy piacvezető RTL Klub több hete tartó gyengélkedése. A múlt héten mindössze 2 műsorral tudott bekerülni a csatorna a hét legnézettebb tíz tévéműsora közé, heti közönségaránya pedig nagyjából fele akkora volt mint a TV2-é.