fbpx
Mészárosné Kelemen Beatrix a közmédia vendégeként. fotó: Youtube

Mészáros Lőrincné új médiavállalkozást indított

Media Vivantis néven hozott létre részvénytársaságot a miniszterelnök felcsúti barátjának felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a fideszes médiaholding, a KESMA által megszerzett LifeTV és OzoneTV elnöke. Az új céget ugyanoda jegyezték be, ahol korábban a Gyárfás Tamás féle NapTV, majd a megszűnéséig a Mészárosné vezette Echo TV működött, napjainkban pedig innen készítik a Hír TV műsorait.

Március elején a Media1 megírta, hogy az egy ideje már a nemzetközi dollármilliárdosok között is szereplő egykori felcsúti gázszerelő Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatix (Mészáros Lőrincné) az Ozone és a Life Tv életmódcsatornák körül mozgolódott, Pálmai L. Ákos volt Origo-főszerkesztő társaságában. Mindez azért is keltett feltűnést, mivel a volt polgármester felesége akkoriban még az Echo TV elnöke volt.

Március 29-én aztán megtörtént a nagy bejelentés, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix elnök és Vaszily Miklós vezérigazgató távozik az Echo Televízió éléről. Ekkor jelentették be azt is, hogy Mészárosné lesz az Ozone Tv és a Life Tv elnöke.

Ugyanaznap jött létre a Media Vivantis

Mostanra az is kiderült, hogy épp ugyanaznap, amikor bejelentették Mészárosné távozását a megszűnő Echo TV éléről és karrierje folytatását az Ozone és a Life TV élén, Mészárosné alapított egy új céget Media Vivantis Zrt. néven.

A hvg.hu írta meg a hétvégén, hogy Media Vivantis néven létrejött az új cég. Ennek Orbán Viktor barátjának felesége a tulajdonosa, valamint Mészárosné Kelemen Beatrix lett a médiavállalkozás igazgatósági elnöke is. A cég igazgatóságába bekerült az a Bálint Istvánné is, akit Mészárosné már az Echo Televízióba is magával vitt, méghozzá a Felcsút melletti Bicskéről. Bálint Istvánné Bicske fideszes alpolgármestere, aki 2017-ben a választói szavazatok alapján elnyerte Az év alpolgármestere díjat, 2015-ben pedig Áder János köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a menekültügyben végzett több éves, kiemelkedő munkájáért. (Bálintné főnővérként 1994-ben a bicskei menekülttáborban kezdett dolgozni.) A hvg.hu Bálint Istvánnét mint Mészárosné barátnőjét emlegeti.

A Media Vivantis igazgatóságának másik tagja Ruff Zoltán, aki még 2003-ban került a Hír TV-hez, majd 2005-től 2011-ig az Echo TV vezetőségében kapott tisztséget. 2013-ban Ruff lett az Erzsébet-utalványokhoz kapcsolódó Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője, és maradt a cég 2017-es végelszámolásáig, így egy időre hozzá került az Erzsébet téri Akvárium üzemeltetése is.

Pont ott működik, ahol régen a NapTV, majd az Echo TV, most pedig a Hír TV működik

Az új cég, a Media Vivantis egyébként az Opten céginformációs rendszer adatai alapján 5 millió forint jegyzett tőkével jött létre, székhelye pedig épp az az Angol utca 65. lett, ahol korábban a Gyárfás Tamás féle NapTV is működött. Mészáros Lőrinc azután megszerezte Gyárfástól a helyet, és több mint egy milliárd forintot ráköltve itt alakította ki az akkor még a nevén lévő Echo Tv új, modern, űrbázis stílusú stúdióját, amikor ide költöztette 2017 végén az Echo TV-t.

Mészáros Lőrinc a több mint egy milliárdba kerülő beruházása után az Echo Tv-t végül felajánlotta az Orbán-párti médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) számára. Az Echo TV azóta összeolvadt a HírTv-vel, ami azóta erre az Angol utcai címre költözött, ahol Mészáros Lőrincné új médiavállalkozása is.

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A HírTV székháza és a Mészáros Lőrincné tulajdonában lévő Media Vivantis székhelye az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

A fideszes médiaholding körül a Media Vivantis

A Media Vivantis fő tevékenységi köre a céginformációs rendszer szerint film-, video- és televízióprogram terjesztése lett.

Nem lenne meglepő fordulat, ha az Ozone TV, a Life TV, vagy akár a HírTV körül – beszállítóként, például gyártóként vagy a műsorterjesztőként – jelenne meg az új médiacég, tovább gazdagítva az Orbán Viktorhoz szorosan köthető, mostanra dollármilliárdossá vált Mészárosékat.

A Hír TV védjegye korábban már Mészárosékhoz került

Ahogyan arról a Media1 már beszámolt, a HírTV védjegyet korábban megszerezték Mészárosék a Talentis Group nevű cégükön keresztül. Ez arra utal, hogy Felcsútról akár a védjegyhasználatért is pénzt kérhetnek az állami pénzekből életben tartott HírTV-től. Emellett ha netán egyszer a fideszes médiaholding alá tartozó Hír TV-nél a korábbi G-nap utáni fordulathoz hasonló esemény történne (vagyis esetleg a médiaholding vagy maga a HírTV vezetése szembe fordulna Orbán Viktorral) – akkor Mészáros Lőrincék egy jogi eljárással megtilthatják majd a Hír Tv-nek, hogy a nevét tovább használhassa.

A védjeggyel tehát Mészárosékon keresztül rövid gyeplőn fogható a Hír Tv vezetése.

Mészárosék egyébként Spéder Zoltán nagyvállalkozótól, a korábban az Indexet és az FHB Bankot is tulajdonló üzletembertől vették meg a Hír TV márkanevet.

Kiemelt kép: Mészárosné Kelemen Beatrix, azaz Mészáros Lőrincné a közmédia vendégeként (YouTube). Coub: Mészárosné korábbi szavai az Echo Tv akkori vezetőjeként.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások