fbpx
Jaksity Kata, az ATV Híradó műsorvezetőivel

Elbocsátották Jaksity Katát az ATV Híradójától

Jaksity Kata kirúgását takarékossági intézkedéssel magyarázza a néhány hete még új tévécsatornát is indító ATV. Németh S. Szilárd vezérigazgató a Media1 érdeklődésére azt mondta, nincs baj, stabil lábakon állnak, de tartaniuk kell az idei évi költségszinteket. Jaksity azt mondja, még nem tudja, hogyan tovább.

Az ATV bejelentette, hogy megválik az ATV Híradó Jaksity Kata műsorvezetőtől. Az ATV azzal magyarázza ezt, hogy takarékoskodási okokból racionalizálniuk kell a működésüket.

Az egyelőre nem világos, miért van szükség a pénzügyi racionalizálásra, hiszen alig pár hete még költséges fejlesztések voltak az ATV-nél, új tévécsatornát is indítottak, ATV Spirit néven, ahol ugyancsak jelentkezik ATV-s Híradó.

Németh S. Szilárd vezérigazgató az ATV honlapján ennyit írt Jaksity Kata elbocsátása kapcsán:

„Nagyon köszönjük Jaksity Kata munkáját. Nehéz döntést kellett meghoznunk, de racionalizálnunk kell a hírosztály költségvetését. Kábeltévéhez képest is népes műsorvezetői létszámmal rendelkezünk. A televízió nézők tájékoztatása továbbra is zökkenőmentes és naprakész marad.”

Frissítés (13:05)

Németh S. Szilárd: Nincs baj

A Media1 utolérte az ATV vezérigazgatóját, hogy miért van szükség a költségvágásra, hisz nemrég új tévécsatornát is indítanak, várható-e további elbocsátás is, illetve miért pont Jaksityra esett a választásuk az elbocsátáskor. Németh S. Szilárd így reagált:

„Nincs baj. Az ATV stabil anyagi körülmények között működik. A tévé más területén nőttek a költségeink, tartani akarjuk magunkat ahhoz az összkiadáshoz, amit erre az évre terveztünk. Nagyon erős irigylésre méltó híradós csapatunk lesz ezután is, többségük régi munkatárs, és láthatsz néhány rendkívüli tehetséget is majd a képernyőn.”

Kisebb kalamajka volt tegnap, de Jaksityot már előtte elküldték

Egyébként mindössze 2 órája annak, hogy Jaksity Kata nyilvános Facebook posztot tett ki. Ez egy kislányával tegnap, az ATV-ben készült közös fotót tartalmazott. A fotó felett Jaksity Kata tréfásan azt kérdezte, hogy az utódja van-e előtte a képen, merthogy kislányát bevitte magával a tévébe, akinek egy pillanatra be is szűrődött a hangja a stúdió előttről a híradóba.

A Media1 egyébként úgy tudja, a műsorvezetővel pár napja már közölték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájára, tehát ez nem a tegnapi híradós esettel függ össze.

A Media1 kereste a három gyermekét egyedül nevelő Jaksity Katát is, de későbbre ígért reakciót az elbocsátása kapcsán.

Frissítés (13:17)

Jaksity Kata megszólalt, de még nem tudja, hogyan tovább

Jaksity Kata végül a Facebookon reagált a hírre. Azt írta, 11 év után búcsúzik az ATV-től, ahol ma este lesz látható utoljára a Híradóban.

Felidézte, hogy a szakmában eltöltött 21 évnek több mint a felét itt töltötte, igaz volt benne szünet, amikor megszűnt műsora és egy ideig nem volt más feladata, vagy amikor gyermeke, Jázmin születésekor visszavonult több mint két évre babázni.

Elfogadtam a döntést és hálával a szívemben zárom az életem egyik fontos korszakát. Vezettem évekig a reggeli politikai műsorunkat, volt főműsoridős talk-showm, a Nő Háromszor, megcsinálhattam a Világ Arcai c. beszélgetős, riportműsort, amely a harmadik világgal foglalkozott és megvalósíthattam legnagyobb televíziós álmom: Afrika, Ázsia fajsúlyos problémáiról forgathattam, amelyeket javarészt egyedül szerveztem.  A Gyermekéletek, asszonysorsok c. riportsorozatom egyes filmjei több filmfesztivált és rendezvényt megjártak, a csecsemőjüket megölő anyákról és örökbefogadásról szóló filmemet tananyagként használják a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatoknál, az ugandai szex-rabszolgalányokról szóló filmem meghívást kapott a Cambridge-i egyetemre. Aztán itt lettem főműsoridős híradós.  És ezekért a munkáimért kaptam meg 2013-ban a sajtódíjat. Hálás vagyok a sorsnak, hogy bár sok buktatót és akadályt kellett leküzdenem, de hát ezek csak erősítettek, végülis csodálatos feladataim voltak.Még nem tudom, hogyan tovább, ötleteim és álmaim vannak, de hogy melyik ajtó nyílik meg vagy én melyiken nyitok be, még nem tudom. Köszönöm a sok jó szót és szeretetet, amit mindig kaptam a munkám során!❤️

Csökken a műsorvezetők száma

Jaksity Kata távozása után az ATV Híradó műsorvezetői gárdája 5 fősre csökken. A továbbiakban Holló Márta, Török Réka, Nemes Anna, Simon András és Gajdos Tamás vezeti a hírműsort, ez a tévé honlapjáról derül ki.

Jaksity Kata és az ATV kapcsolata 2007-re nyúlik vissza, akkoriban a Jam című műsort vezette. Később Jaksity elkerült az ATV-től, de 2017-ben a Híradó egyik állandó műsorvezetője lett.

Frissítés (15:14)

Visszahívják a díszleteseket

Németh S. Szilárd általános vezérigazgató a Media1-nek azt mondta, kifejezetten hálásak Jaksity Kata lányának, Jázminnak, és az elbocsátásnak a kislány énekléséhez nincs köze. Az eset után visszarendelik a díszlettervezőt.

Kiemelt kép: Jaksity Kata, az ATV Híradó műsorvezetőivel
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások