fbpx
atv

Kijavítják az ATV Híradó stúdiójának hibáját

Az ATV vezetője köszöni Jaksity Kata kislányának, amiért segített megtalálni a hangszigetelés hibáját.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Ahogy arról beszámoltunk, elbocsátották az ATV Híradó műsorvezetőjét, Jaksity Katát. Mivel Jaksity Kata elbocsátásának híre alig pár órával azután jelent meg, hogy a tegnap esti híradóban egy rövid ideig a három gyermekét egyedül nevelő Jaksity Kata kislányának, Ducsai Jázminnak a hangja is hallható volt, a műsorvezető pedig ma még postolt is az esetről, máris szárnyra kaptak találgatások, hogy a két szál között lehet-e összefüggés.

Ennek azonban ellentmond, amiről a Media1 már a témával kapcsolatos első hírében is hírt adott, nevezetesen az, hogy információnk szerint a műsorvezetőnek már a történtek előtt néhány nappal jelezték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájára.

Jaksity egyébként azért vitte be a gyerekét a munkahelyére tegnap, mert elvált szülőként ezúttal egyszerűen nem tudta máshogy elhelyezni a kislányt.

Nem volt megfelelő a hangszigetelés

Az eset azonban arra is rávilágított, hogy az ATV híradós stúdiója „sebezhető”. A sebezhetőséghez pedig elegendő egy kislány, aki a stúdió előtti térben énekelni kezd.

Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója a Media1-nek ezzel kapcsolatban szerdán délután azt mondta, kifejezetten hálásak Jaksity Kata kislányának, Jázminnak, amiért kedves éneklésével rávilágított, hogy a díszlet vasárnap lebonyolított korrekciója nem épp tökéletesre sikeredett.

Visszarendelik a díszlettervezőt

Az eset miatt a vezérigazgató munkatársai azonnal visszahívják a díszlet kivitelezőjét, hogy javítsa ki a hibát. Így a javítás után a későbbiekben külső zajok már aligha szűrődhetnek be az adásba.

Németh S. Szilárd azt mondta, várhatóan holnap reggelre készülhet el a stúdió javítása.

Takarékosság versus új csatorna

Jaksity Kata elbocsátását a vezérigazgató az ATV honlapján a tévétársaság hírrészlegénél életbe léptett költségtakarékossági intézkedéssel magyarázta, illetve azt írta, kábeltévéhez mérten is népes híradós műsorvezetői létszámmal rendelkeznek, ezért csökkentik a létszámot 6-ról 5-re. A Media1 ezek után rákérdezett arra az ellentmondásos körülményre, hogy ha nem állnak jól pénzügyileg, miért indítottak nemrég új tévécsatornát ATV Spirit néven, ahol ráadásul szintén van híradó is. Rákérdeztünk arra is, hogy terveznek-e további elbocsátást.

Németh S. Szilárd erről azt mondta a Media1-nek, nincs nagy baj, de tartaniuk kell az éves előirányzott költségszinteket, mivel más tételek miatt elszaladtak a költségeik.

Jaksity Kata egyébként a Facebookon reagált az elbocsátására. Azt írta, nagyon sajnálja, hogy vége az ATV-s együttműködésnek, hiszen az élete jelentős szakaszát töltötte az ATV-vel, ahol nagy jó dolgoknak lehetett részese. Hozzátette, egyelőre nem tudja, hogyan tovább.

Szóljon hozzá!