fbpx
Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője, Trombitás Kristóf náci karlendítő, Trombitás Kristóf, a PestiSrácok munkatátársa

A PestiSrácok főszerkesztője szerint Trombitás Kristóf, a lap publicistájának karlendítése nem azt jelenti, hogy vonzódik a nácikhoz

Huth Gergely azt nyilatkozta a Media1.hu érdeklődésére, továbbra is együtt kívánnak dolgozni Trombitás Kristóf publicistával. Ő az, akinek a múltjából nemrég egy olyan fotó került elő, melyen az SS-t és Hitlert, illetve a náci ideológiákat üdvözítő karlendítés közben látható.

Május 11-én közölte munkatársunk, Gulyás Balázs a Gulyáságyú Média nevű oldalán, majd rövid időn belül a Media1 is azt az egyik, olvasótól beérkezett fotót, amelyről már akkor is többféle módon is bebizonyosodott, hogy azon Trombitás Kristóf, a PestiSrácok című Fidesz-közeli, közpénzfinanszírozott lap publicistája, a kormányközeli Megafon központ támogatottja látható, aki a HírTV műsorvezetőjeként is ismertséget szerzett korábban.

A fotón Trombitás Kristóf a nácikra jellemző karlendítés közben volt látható. Először a modern technológia segítségével, később más módon módon, egy középiskolai tablófotó segítségével is bebizonyosodott az, hogy Trombitás látható a náci eszméket üdvözítő képen, csak még más volt a fizimiskája, mint manapság. Ezenkívül Trombitást már egy osztálytársa is felismerte.

Amikor még korábban kollégánk megkereste az ügyben Huth Gergelyt, a PestiSrácok főszerkesztőjét, nem kapott választ a témával kapcsolatos kérdéseire, és a Trombitást foglalkoztató szerkesztőség később sem reagált az ügyre, ahogy Trombitás Kristóf és a Trombitást Facebook-videóit pénzzel támogató Megafon központ sem.

A Media1 ezután megtalált egy bő egy évvel ezelőtti, 2022. márciusi videót, melyen Trombitás Kristóf „kisnyilasnak” nevezte azokat, akik „undorító” karlendítést végeznek. Ezt akkor nem saját magára értette, pedig mint ugye azóta nemrég bebizonyosodott, róla is készült ilyen fotó.

Miután Trombitás azóta is hallgat az ügyben, és sem ő, sem az őt foglalkoztató PestiSrácok nem határolódott el Trombitás karlendítésétől, a Media1 megkereste az ügyben ismételten Huth Gergelyt, a PestiSrácok főszerkesztőjét, aki ezúttal hajlandó volt válaszolni, de csak néhány kérdésünkre.

NáciSrácok?

Azt kérdeztük, tudtak-e a PestiSrácoknál arról, hogy a lapjuknál – az illető saját, de más személyekre vonatkozó szóhasználata szerint – „kisnyilas” is dolgozik, aki a náci ideológiát üdvözítő „undorító” karlendítést használva fotózkodott, vagy erről csak a mostani ügy során szereztek tudomást. Kérdeztük továbbá, beszélgettek-e a szerkesztőségben a munkatársukkal történtekről, és mit tudtak meg eddig a fotó elkészítésének körülményeiről, tehát például azt ki és hol készítette és miért lendítette a karját a PestiSrácok publicistája éppúgy, ahogy a náci népirtó, Hitler és az SS támogatói tették.

Érdeklődtünk arról, hogy amióta előkerült a fotó a sajtóban Trombitásról, miért nem reagáltak az esetre, miért hallgatnak: ezek szerint a PestiSrácok értékközösséget vállal-e vele. Megkérdeztük azt is, nem érzik-e úgy, hogy ha nem szakítják meg Trombitás Kristóffal az együttműködést, illetve nem reagálnak az ügyre, ez a Holokauszt áldozatainak és és túlélőinek megsértése. Érdeklődtünk arról is, hogy átvizsgálják-e Trombitás Kristóftól eddig leközölt anyagokat, hogy azokban nem került-e ordas eszméket népszerűsítő szövegrész.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy hogyan tervezik szűrni a PestiSrácoknál a jövőre nézve, hogy hasonlóan szélsőséges, ordas eszméket képviselő munkatársak ne kerülhessenek a stábba, melyet néhányan az eset után NáciSrácoknak emlegetnek. Megkérdeztük azt is, hogy munkatársuk a karlendítés idején tisztában volt-e a tettének súlyával, jelentőségével, ismerte-e, mit követtek el a nácik. Érdekelt bennünket az is, hogy a PestiSrácoknál dolgozók mindegyikére kijelenthető-e, hogy elítélik az SS-t és azt a népirtást, amit Hitler tett.

Kérdéseink egy részére ezúttal reagált Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője, egykori társtulajdonosa, egy részére azonban nem.

Tovább foglalkoztatják Trombitás Kristófot

Huth a válaszát rögtön egy valótlan állítással kezdte, nevezetesen, hogy „mivel a Media1 rendszerint csak hazugságokat közöl a PestiSrácok.hu-ról, ezért nincs túl sok értelme a válaszadásnak, kis időt mégis hajlandó vagyok erre szakítani.”  A valóságban ugyanakkor a Media1 sosem közölt valótlanságot a PestiSrácokról, míg a PestiSrácok az elvesztett sajtópeireinek száma alapján az egyik legtöbb valótlanságot közlő lapnak számít és a PestiSrácok már közölt helyreigazítást a Media1.hu-val kapcsolatban is.

Huth ezután az érdemi részre rátérve megerősítette, hogy Trombitás Kristóf a PestiSrácok.hu külsős szerzője, majd kijelentette, hogy a munkájára a jövőben is igényt tartanak.

„Hetente egy kiváló publicisztikát ad le nekünk, amire a jövőben is igényt tartok.”

Huth nem tapasztalta, hogy Trombitás vonzódna a nemzeti szocialista eszmékhez

Huth hozzátette:

„Nem tapasztaltam és nem tudok Trombitás Kristóf bármiféle vonzódásáról a nemzeti szocialista eszmékhez. A PestiSrácok.hu-nak írt publicisztikái sokkal inkább erősítik az egykor a Szent Korona közjogi uralma alá tartozó teljes nemzet egységét, beleértve a nemzetiségeket és a különféle, a történelmi Magyarország területén élő vallási közösségeket”.

A PS főszerkesztőe hozzátette, hogy „a szélsőséges uszítást sem eddig, sem ezután nem tűrjük meg a PestiSrácok.hu felületén és (sok, a balliberális oldalra sodródott kollégával ellentétben) egyáltalán nem adunk helyet a nemzeti szuverinátusunkat és -összetartozásunkat fenyegető törekvéseknek. Olvasóink és nézőink pontosan tudják, hogy szerkesztőségünk identitására a legteljesebb körű tolerancia jellemző, ami kifejezetten ritkaság egy olyan világban, ahol a nyilvánosság nagyrészét a neobolsevik cenzúra és az ideológiai alapú véleményterror jellemzi.”

Diákcsíny?

Huth ezután kijelentette:

„Nem gondolom, hogy bármely, akár baloldali, akár patrióta szereplő közéleti tevékenységét egy-egy diákcsíny vagy óvodai farsangon készült fotó alapján kellene megítélnünk.”

Huth a levelét így zárta:

„Egyre fogyatkozó tisztelettel:

Huth Gergely,
főszerkesztő, PS”

Huth több fenti kérdésünkre nem reagált.

Az ügy előzményei kronológikus sorrendben:

Nem mondja el a PestiSrácok és a Megafon munkatársa, ő látható-e karlendítés közben a fotón

Tablóképe is lebuktatja Trombitás Kristófot, a karlendítő megafonost – kiderült az is, hogy Bohár Dániel mégsem olyan karakán, ha őt hívják fel

Mielőtt lebukott, kisnyilasnak nevezte egy videóban a karlendítőket Trombitás Kristóf, a Megafon és a PestiSrácok karlendítő propagandistája

„Repülsz innen, mint a meleg [email protected]” – Jeszenszky Zsolt durva hangnemben cenzúrával fenyeget egy nőt, aki Trombitás Kristóf karlendítését firtatta

 


A Holokauszt Emlékközpont weboldala szerint az európai zsidó holokauszt áldozatainak számát a különféle becslések 5 és 6 millió közé teszik. Körülbelül minden tizedik, a Holokauszt idején meggyilkolt áldozat magyarországi zsidó volt, számuk 500 és 600 ezer fő közöttire tehető.

A zsidókon kívül a nácik és szövetségeseik százezrével ölték meg a cigányokat, fizikai és szellemi fogyatékosokat, továbbá a homoszexuálisokat, kisegyházak (például a Jehova Tanúi) tagjait, hadifoglyokat, valamint a rendszer politikai ellenfeleit (baloldaliakat és más ellenállókat).


További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalálhat minket Faceboookon is.

Borító: Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője (balra), Trombitás Kristóf náci karlendítő (középen), Trombitás Kristóf, a PestiSrácok munkatátársa (jobboldalon).
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások