fbpx
Vámos Miklós.

Vámos Miklós nem mehet a közmédia rádióiba

Nem azért cenzúrázzák, mert politikailag mást gondolnak, mint ő, hanem azért, mert attól félnek, hogy akitől a pénzt kapják, nem örülne – véli az ismert író.

Időnként megint cenzúrába ütközik, és több médiumba nem írhat – erősítette meg Vámos Miklós korábbi kijelentését az Indexnek adott, a Visz a vonat című kötete apropóján készült interjúban.

Mint mondja, nem írhat például a Magyar Nemzet című lapba. „Ha küldenék oda szöveget, nem közölnék” – mondta. Igaz, szavaiból az is kiderült, még nem is küldött oda szöveget.

A cenzúra szerinte nem azért van ma, mert politikailag mást gondolnak, mint ő, hanem azért, mert attól félnek, hogy akitől a pénzt kapják, nem örülne.

„Ez lehet egy milliárdos, akié a cég. Lehet egy állami pénzalap, vagy lehet a kormány. Az állami rádió egyik adójába sem mehetek. Néha van, hogy egy felelőtlen szerkesztő behívna, mire én: Azért kérdezd meg a főnöködet. Hamarosan visszakoznak” – jelentette ki Vámos Miklós.

Vámos beszélt arról is, hogy soha nem nézi, kik részesülnek állami díjakban, elismerésekben.

„De azt biztosan tudom, hogy az elismeréseket hosszú ideje politikai szempontok alapján adják. Engem ez nem zavarna, a kormányzatnak rokonszenves írók között is lehetnek jók. Sajnos, a díjakat nem jóságra adják ebben az időszakban. Hosszabb ideje nem figyelem, ki milyen díjat kap, azzal a biztos tudattal, hogy tudom, én úgysem. Egyébként az én életkoromban már nem is kell. Rajtam már semmilyen díj sem tud lendíteni. Leszámítva a Nobel-díjat, de Stockholmban egyelőre ki vagyunk fizetve mi, magyarok. Nem foglalkoztat ez az egész kérdés. Egyébként a szocializmusban azt mondták, Déry Tibor körében, hogy a díjakat nem kapják, hanem adják. Semmi dolgunk azzal, hogy ki adja, és miért.”

Vámos arról is beszélt, hogy neki örömet okoz az írás, tulajdonképpen megerősítette a hvg.hu-nak tíz éve mondottakat:

„Nekem rögeszmém, hogy Petőfi tévedett, amikor azt írta, hogy »Ne fogjon senki könnyelműen / A húrok pengetésihez!«. Miért ne? Szerintem csak könnyelműen szabad pengetni a húrokat.”

Névtelenül írt véleménycikkben üzen a közmédia az amerikai nagykövetnek

Vitray Tamás a YouTube-on mutatta be új filmjét

Anélkül bírálta Kósa Lajost a közmédia, hogy megemlítették volna, hogy fideszes politikus

Visszaengedi a BBC a politikai okokból letiltott sztárműsorvezetőt, aki örül, hogy az Egyesült Királyság többnyire toleráns, vendégszerető emberek hazája

Tiltás alá került Szakács Árpád kormánypárti főszerkesztő cikke az egyik fideszes nagykutya „durva liberális vircsaftjáról”

Utolsó pillanatban kivetetett a Kossuth Rádió csatornaigazgatója egy Győrffy Miklósról szóló beszélgetést a Gondolat-jel című műsorból és az azóta sem került adásba

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Vámos Miklós. Forrás: az író közösségi média-oldala.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások