fbpx
Szalai Szilárd műsorvezető kérdezi Márki-Zay Pétert a PS TV Mi kérdezünk! című műsorában 2023. április 3-án.

Egy videóban beismerte Szalai Szilárd, a PestiSrácok egyik műsorvezetője, hogy nem is lehettek volna a YouTube-on – Jeszenszky Zsolt a hétvégén még a Holokauszttal vont párhuzamot a nemrég történt letiltás miatt

Amint azt a Media1 megírta, múlt hét péntekre tüntetést szervezett a Google budapesti székháza elé a PestiSrácok, mert az internetes óriáshoz tartozó YouTube megint letörölte a PS videócsatornáját egy korábbi pedofilvideó miatt. A demonstráción Jeszenszky Zsolt még a Holokauszttal vont párhuzamot a történtekkel kapcsolatban, most azonban egy videóban Szalai Szilárd, a PS TV másik műsorvezetője magának Márki-Zay Péter ellenzéki politikusnak ismerte el, hogy valójában évek óta nem is lehettek volna jelen a YouTube-on.

A tüntetést követően, hétfőn, a 2022-es országgyűlési választások egy éves évfordulóján szereplést vállalt a PS TV-ben a 2022-es voksolás összellenzéki miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. A PestiSrácok.hu Mi kérdezünk! című műsorában az a Szalai Szilárd kérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestert, akinek korábban az ATV Start „Szigorlat” című műsorelemében gyűlt meg a baja az őt ócska propagandistának nevező, neki a korábbi rossz tapasztatalatai miatt válaszolni nem hajlandó Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterrel.

A műsort szokásának megfelelően Márki-Zay Péter egyik munkatársa is saját eszközzel, élőben közvetítette. (A Mindenki Magyarországa Mozgalom / MMM elnöke egy ideje azért jár így el, ha kormánypárti lap készít vele interjút, hogy amennyiben később netán kivágnának, kiragadnának valamit a szavaiból, akkor igazolható legyen a mondanivalója teljes kontextusa.)

Kéretlen gyónás

Mint azt a Media1 észrevette, az interjú közvetítése Márki-Zay Péter Facebook-profilján néhány másodperccel tovább tartott, mint a PestiSrácok oldalán, illetve mint hogy a műsor hivatalosan véget ért és Szalai Szilárd műsorvezető elköszönt a nézőktől.

Így a volt kormányfőjelölt oldalán most is látható, hallható a Márki-Zay és a PestiSrácok.hu munkatársa beszélgetésének nem hivatalos része is.

Ebben Szalai Szilárd azt mondja Márki-Zay Péternek, hogy a PS TV YouTube csatornájának letörlésével kapcsolatban az volt a magyarázat, hogy nem is lehetett volna. – Hát hogyne lehetett volna, nekem is van! – felelte erre az MMM elnöke csodálkozva. Erre a PS TV műsorvezetője hamiskás mosoly mellett kikotyogta az okot, amit a Media1 is megírt már korábban, hogy azért nem lehetett volna újra regisztrálniuk a a videómegosztó szolgáltatásaira, mert egyszer már törölték a csatornájukat.

Eddig a PestiSrácok máshogy kommunikált

Szalai Szilárd mostani, adáson kívülinek szánt kijelentése nincs szinkronban azzal, amit éppen ő írt a PestiSrácok.hu felületére. Egy múlt pénteki cikkében, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség nevű kormánypárti szervezetet idézve ugyanis azt állította, hogy

„A YouTube-Google konszern 2020 után idén ismét érdemi indoklás nélkül törölte le a PestiSrácok.hu-val közös platformon működő PS TV YouTube csatornáját”.

Abban a cikkben Szalai nem említette meg azt, amint most Márki-Zay Péternek magánközlésként elárult, hogy tudatában van, nem is lehetett volna YouTube-csatornájuk, mert egyszer már törölték.

Az elvesztett sajtóperek toplistáján rendszeresen a legrosszabbak között szereplő kormánypárti lap főszerkesztője, Huth Gergely ugyanakkor úgy nyilatkozott a minap a Magyar Nemzetnek, hogy „hamis és álságos indoklás a három évvel ezelőtti csatornánk illegális újraindítására hivatkozni” a Google, illetve a YouTube részéről. A lapvezető szerint valójában az LMBTQ-témákat érintő és nem a pedofilvideójukat kifogásolták a Google-nél.

Huth azt is mondta a kormánypárti napilapnak nyilatkozva, hogy „a mostani megosztófelület nem a Pesti Srácok újranyitott videócsatornája volt, hanem az egykori PestiTV internetes változatának PS TV néven elindított YouTube-csatornája”.

Ezzel szemben a főszerkesztő beosztottja, Szalai Szilárd stábvezető riporter a Google-YouTube narratíváját visszhangozva azt mondta Márki-Zaynak, hogy azért nem lehetett volna újra regisztrálniuk a a videómegosztó szolgáltatásaira, mert egyszer már törölték a csatornájukat.

Korábban a Holokauszttal is párhuzamot vont Jeszenszky Zsolt

A PestiSrácok.hu melletti tüntetésen felszólalt a lap főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt is, aki a 444 által idézett beszédében úgy fogalmazott:

„A harmincas évek Németországában is voltak, akik nevettek azokon, akik a veszélyre figyelmeztettek, de azóta tudjuk a történelemből, hogy ahol könyveket égetnek, ott embereket is fognak égetni. Ahol csatornákat likvidálnak, ott embereket is likvidálhatnak.”

 

Megint tüntet a pedofilvideó miatt letiltott PestiSrácok a YouTube ellen

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan megpróbál mindenkit félrevezetni a Baranyi Krisztinával az ATV-ben történtek ügyében

Megszólalt a Google a PS TV YouTube-csatornájának letörlésével kapcsolatban: a PestiSrácok nem is regisztrálhatott volna újra a YouTube-ra

Jogerősen pert vesztett a Ripost kiadója Márki-Zay Péter feleségével szemben

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Szalai Szilárd műsorvezető kérdezi Márki-Zay Pétert a PS TV Mi kérdezünk! című műsorában 2023. április 3-án. Forrás: Márki-Zay Péter, Facebook.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások