fbpx
Dávid Ferenc gazdasági árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője.

Árnyékkormány: a Vodafone-felvásárlás az évtized legrosszabb üzlete

Semmilyen más ésszerű indoka nincs annak, hogy a magyar állam bevásárolja magát egy piaci szolgáltatásba, hacsak az nem, hogy az Orbán-kormány szeretne hozzáférni a magyar emberek mobilszolgáltatóknál őrzött hívásaihoz és internetes adataihoz is – véli az Árnyékkormány.

A Demokratikus Koalíció (DK) által életre hívott Árnyékkormány a Media1-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint az Orbán-kormány az évtized legrosszabb üzletét kötötte meg:

„Egy megélhetési válság kellős közepén, miközben sorjáznak az orbáni megszorítások, több százmilliárd forintot költenek el a magyar emberek adóiból a Vodafone mobilszolgáltató megvásárlására.”

Mint korábban megírtuk, aláírták az adásvételi szerződést, a 4iG szakmai befektetőként, leányvállalatán az Antenna Hungárián keresztül 51 százalékos irányító befolyást, míg a Magyar Állam 49 százalékos közvetett befolyást szerez a Vodafone Magyarország Zrt.-ben. A 4iG állami hitelt is kap az adásvételhez.

Az Árnyékkormány szerint a Vodafone megvásárlásával Orbán Viktor több százmilliárd forintot éget el a magyar emberek pénzéből pusztán azért, hogy fideszes milliárdosok kezébe játsszák át a mobilcéget. „Ahelyett, hogy egy megélhetési válságban rezsitámogatásra és benzinár-csökkentésre fordítanák az adóforintokat, inkább tovább gazdagítják az Orbánhoz közel álló üzletembereket.”

Semmilyen más ésszerű indoka nincs annak, hogy a magyar állam bevásárolja magát egy piaci szolgáltatásba, hacsak az nem, hogy az Orbán-kormány szeretne hozzáférni a magyar emberek mobilszolgáltatóknál őrzött hívásaihoz és internetes adataihoz is – áll a Dávid Ferenc gazdasági árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője által jegyzett közleményben.

A DK nem először bírálja a tranzakciót: tavaly szeptemberben bejelentette, hogy a Vodafone-felvásárlás miatt tiltott állami finanszírozás miatt az Európai Bizottsághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul.

Vodafone-felvásárlás: Tiltott állami finanszírozás miatt a DK az Európai Bizottsághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul

A miniszter szerint „nemzeti bajnok” lesz a kormányközeli 4iG és az állam által felvásárolt Vodafone Magyarország

Aláírták az adásvételit, a 4iG-é a Vodafone Magyarország többsége, a cégérték 660 milliárd forint

Gigahitelt nyújt a magyar állam a 4iG-leánynak a Vodafone megvásárlásához

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Dávid Ferenc gazdasági árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője. Forrás: a párt közösségi oldal.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások