fbpx
David Pressman, az Egyesült Államok nagykövetének 2022. november 7-i találkozója Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettessel. Forrás: a nagykövetség közösségi oldala.

Támogatást adna a maradék magyar független médiának az Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége honlapján közölte azt a bejelentést, miszerint az USA Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) közép-európai programot indít.

Az USAID kétpárti kongresszusi jóváhagyással olyan új, helyi kezdeményezéseket támogat Közép-Európában – több más ország mellett Magyarországon is –, amelyek célja a demokratikus intézmények, a civil társadalom és a független média, vagyis az ellenálló demokratikus társadalmak pilléreinek megerősítése – írják a budapesti követség honlapján.

Az USAID újonnan bejelentett közép-európai programjának kulcsa a helyi felelősségvállalás. A programokat olyan partnerek fogják együttesen kivitelezni, amelyek alaposan ismerik a régiót, van tapasztalatuk a helyi közösségek személyre szabott támogatásában és elkötelezettek a nemzetközileg elismert jó gyakorlatok iránt a demokrácia támogatásának érdekében. Az USAID különböző helyi szervezetekkel fog együttműködni, a folyamatokért – a szükségletek felmérésétől kezdve a megoldások megtervezésén és megvalósításán át az eredmények nyomon követéséig – is helyi érdekelt felek lesznek felelősek.

A most indított program Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában fog támogatni helyi projekteket – többek között – az alábbi területeken:

  • A független média versenyképességének, pénzügyi függetlenségének és fenntarthatóságának erősítése.
  • A civil társadalom és a média felügyeleti szerepének fejlesztése a jogállamiság fokozott betartása, a korrupció elleni küzdelem és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés javítása érdekében.

Az Egyesült Államok jelenlegi, Biden-Harris-kormányzata világossá tette, hogy a demokrácia megerősítése az Egyesült Államokban és világszerte alapvető fontosságú ahhoz, hogy „korunk példátlan kihívásainak megfelelhessünk”. A programok a kommüniké szerint „erősítik a független médiaszektor versenyképességét, pénzügyi függetlenségét és fenntarthatóságát”.

Médiacégek sürgetik az Egyesült Államokat, hogy ejtse a Julian Assange elleni vádakat

A Demokrata főszerkesztője arról beszélt a HírTV-ben, hogy hadat kellene üzenni az Egyesült Államoknak

„Demens vén hülye” Joe Bidenről és „liberális gennysajtóról” értekezett Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben

Akadémiát indít a Telex

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: David Pressman, az Egyesült Államok nagykövetének 2022. november 7-i találkozója Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettessel. Forrás: a nagykövetség közösségi oldala.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások