fbpx
Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a HírTV Vezércikk című műsorában.

A Demokrata főszerkesztője arról beszélt a HírTV-ben, hogy hadat kellene üzenni az Egyesült Államoknak

A Békemenet nevű kormánypárti felvonulás egyik főszervezője, Bencsik András szerint hadba kellene lépnie az Európai Uniónak Amerikával szemben.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a kormánypárti HírTV Vezércikk című műsorában csütörtök este a szarajavói merénylethez, Pearl Harborhöz, illetve a kassai bombázáshoz hasonlította, hogy a Balti-tengeren szivárog az Észak Áramlat két vezetéke, aminek közelében a szivárgás előtt orosz hadihajókat figyeltek meg – figyelt fel a műsorban elhangzottakra a 444.

A YouTube-on is elérhető adásrészlet szerint Bencsik a volt lengyel külügyminiszter, Radoslaw Sikorski kétértelmű bejegyzésére utalva kijelentette, hogy szerinte az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat vezetékeit:

„Ezt úgy hívják, hogy hadüzenet. Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű. Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni. Normális esetben ilyenkor az Európai Unió azt mondja, hogy… de nincs ugye hadserege, csak országok vannak, és azoknak a vezetői egy sajátságos lelkiállapotban vannak. Azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben. Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul eltervezett és profin végrehajtott szabotázsakció volt. Abból a célból, hogy a kevés gázvezeték, ami Oroszország felől érkezik Európába, ne működhessen”

– fejtette ki gondolatait a lovagkereszttel kitüntetett kormánypárti újságíró.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a HírTV Vezércikk című műsorában. Fotó: HírTV / YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások