fbpx
Az Index.hu portál riporteri mikrofonja

Kiderült, mennyit kereshet egy újságíró az Indexnél

Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírszerkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja, az Index. A hirdetésből kiderül, mekkora bérekkel számolhat, aki a laphoz igazol, és hogy akár nyelvismeret és felsőfokú végzettség nélkül is be lehet kerülni.

A Profession.hu álláskeresőn tett közzé újságíró-hírszerkesztői álláshirdetést az Index. A Media1 által megtalált hirdetésből nem csak az derül ki, hogy mit várnak el a 2020-ban teljesen lecserélődött, és azóta is állandóan változó összetételben dolgozó szerkesztőségben egy új munkatárstól, hanem azt is, hogy milyen fizetésre számíthat, aki csatlakozik a laphoz: az Index által közzétett hirdetés nettó 270 ezer-320 ezer forint közötti havi bért ígér (ami kissé meglepő azt nézve, hogy a Pénzcentrum épp nemrég írta meg, hogy például küldeményfeldolgozással foglalkozó személyeknek 450 ezer forintos nettó fizetésért hirdetnek állásokat a piacon).

A hirdetés egyébként  „dinamikus, folyamatos fejlődési lehetőséget biztosító, egymást támogató csapatot” ígér, ahol a tapasztalat előny, de azokat is szívesen várják, akik most próbálnák ki magukat először a területen.

Elvárásként jó szövegírói készséget, kiváló helyesírást, önálló, precíz munkavégzést és magabiztos számítógépes ismereteket jelöltek meg, amihez előnyként, és nem kötelező elvárásként jelölik meg a kreativitást, az angol és egy másik idegen nyelv ismeretét, a B-kategóriás jogosítványt, és az 1-3 éves hasonló munkakörben szerzett tapasztalatot.

A hirdetésben versenyképesnek jellemzett fizetés mellé stabil vállalati hátteret, közösségformáló programokat, heti egy szerkesztőségi gyümölcsnapot és a konyhában lévő ital- és szendvicsautomatát ajánlja az Index.

Az Index története 2020-ban vett fordulatot, amikor a laptól elbocsátották Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd az újság dolgozói kollektívan távoztak arra hivatkozva, hogy olyan erősen megjelentek a környékükön a kormány befolyása alatt álló emberek, hogy az ellehetetleníti a független munkát. Az Index azóta rendszeresen mutat fel furcsa ügyeket: egy, a Direkt36 által nyilvánosságra hozott hangfelvételen például különös kijelentések hangzottak el Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztőtől. Ráadásul mint arról elsőként a Media1 hírt adott, a 2022-es országgyűlési választás előtt letiltották az azóta eltávolított Torkos Matild interjúját az ellenzéki jelölt Márki-Zay Péterrel.  Az esetre a lapvezetés máig nem adott érdemi magyarázatot.

Letiltotta az Index vezetése a Márki-Zay Péterrel felvett egyórás nagyinterjút, majd elbocsátották a beszélgetést készítő súlyos beteg főmunkatársat

Idén októberben egyébként a kormánymédia ékkövének számító Mediaworkstől igazoltak közéleti rovatvezetőt.

Az Index a Mediaworkstől igazolt közéleti rovatvezetőt

Nemrég az Index testvérlapjánál, az Indamediához tartozó Napi.hu-nál eltávolították Domokos László főszerkesztőt és a lap több más munkatársát, amit többen tisztogatásként értékeltek. A lap egykori tiszteletbeli főszerkesztője, Korányi G. Tamás a nevének törlését kérte az impresszumból, és mostanra minden régi munkatársat vagy elbocsátottak vagy akivel ezt nem tették meg, ők a történteken felháborodva önként távoztak.

További távozások vannak, teljesen szétrobbant a Napi.hu régi stábja

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Az Index riporteri mikrofonja. Fotó: Szalay Dániel, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások