fbpx
BBC

Komoly változások jöhetnek a brit közmédiánál

Korábban összevonták már a BBC News Channelt és a BBC World Newst, az egyik csatornájukon pedig leálltak a saját gyártások készítésével.

A brit közszolgálati média, a BBC igazgatója, Tim Davie egy szerda reggeli bejelentésben beszélt arról, hogy a brit köztévénél drasztikus változások jönnek a minél gyorsabb digitalizáció érdekében. A Deadline beszámolója szerint – melyet magyarul a Kreatív szemlézett – Davie ugyan nem ment bele a részletekbe, de arról beszélt, hogy lineáris csatornákat terveznek megszüntetni, pontosabban egy brand alá szeretnék vonni a szolgáltatásukat. Ez pedig lineáris tévé szempontjából arra utalhat, hogy összevonják a BBC One, BBC Two, BBC Three és BBC Four csatornákat, miközben erősítik a jelenlétüket az interneten.

A változások egyébként már elkezdődtek: korábban összevonták már a BBC News Channelt és a BBC World Newst, valamint a BBC Fourra is leálltak a saját gyártású műsorok készítésével. Davie a bejelentésében ennek az anyagi vonzatáról is beszélt: elmondta, befektetésre van szükség ahhoz, hogy a BBC teljes mértékben digitalizálódhasson.

„A kihívás nem az internetre költözés, a kihívás, hogy ez úgy sikerüljön, hogy ne veszítsük el a közönségünket, és ne égessünk el fontmilliókat feleslegesen” – mondta.

A BBC igazgatójának beszédére egyébként egy nappal az után került sor, hogy Michelle Donelan, brit kulturális miniszter arról nyilatkozott, hogy pár éven belül teljességgel lehetetlenné válik a közszolgáltatót liszendíjakból fenntartani, ezért már most el kell kezdeni kidolgozni egy új finanszírozási modellt.

Szembemegy a Fidesz az Országgyűlésben a médiakoncentráció elleni új uniós rendelettervezettel

Így reagált a brit média- és reklámpiac II. Erzsébet halálára

Újabb kínos baki a BBC élő adásában

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: BBC. Forrás: YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások