fbpx
Telex, 444.

Helyreigazítást közölt a 444 és a Telex is Varga Judit férjével kapcsolatban

Ugyanazokért a valótlanságékért kényszerült bocsánatot kérni ma a Telex és a 444 is az igazságügyi miniszter férjének cégével kapcsolatban, mint a napokban már a hvg.hu is.

Hétfő délután jelent meg az alábbi tartalmú helyreigazítás a Telex.hu portálon:

„A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent, eredetileg „444: Magyar Péter, Varga Judit férje lett a külföldi termőföldekre vadászó cég feje” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldekre vadászó cég feje lett. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Good Farming Kft.-t eredetileg külföldi termőföldek megvásárlására hozta létre a magyar állam. Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter feladata lesz, hogy életet leheljen a külföldi termőföldek megszerzésére irányuló projektbe.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között nem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A cikkben megfogalmazott állításokkal szemben, a nyilvános céginformációs rendszerben is elérhető adatok szerint a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt.-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli.

A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézést kérjük.”

A Telex által szemlézett eredeti, szemlézett forrás, a 444 is helyreigazítást közölt ma, hétfőn, méghozzá a következő tartalommal:

„A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent “Varga Judit férje állt az élére annak a cégnek, amellyel a kormány külföldi termőföldeket akart meghódítani” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Good Farming Kft-t – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – külföldi termőföldek vásárlására hozták volna létre. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Good Farming Kft. céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A cikkben megfogalmazott állításainkkal szemben, a nyilvános céginformációs rendszerben is elérhető adatok szerint a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt.-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli.

Valótlanul keltettük továbbá azt a látszatot, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealapnak célja lenne vagy feladatai között szerepelne külföldi termőföldek vásárlása. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap sem a múltban nem vásárolt külföldön termőföldet, sem a jövőben nem tervez ilyen befektetéseket. Az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap befektetési döntéseinek fókuszában a következők állnak: mezőgazdasági technológiai innovációk, élelmiszer- és agrárellátásbiztonság, olcsóbb, környezettudatos termelés, vegyszermentes módon, továbbá, egészséges élelmiszerek előállítása a legmagasabb szintű állatvédelmi előírásokat betartva. Az Alap célja, hogy a közép-európai régióban zöld, innovatív, fenntartható és versenyképes élelmiszeripari befektetéseket valósítson meg az értéklánc bármely területén.

Valótlanul állítottuk, hogy az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealapot az EXIM Bank indította el 60 millió euróval. Állításunkkal szemben az Európa Agrár-és Élelmiszeripari Magántőkealap befektetési jegyeit piaci és állami szereplők közösen jegyezték le.”

Mint arról a Media1 már beszámolt, a múlt héten a hvg.hu is helyreigazítást közölt a témáról.

Helyreigazítást közölt a hvg.hu

Nagy beismerést tett Gajdics Ottó, a HírTV volt tartalomigazgatója, a Szabad Föld főszerkesztője

További hírek érhetők el a Media1-en.

Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások