fbpx
Twitter.

Bezárt a Twitter brüsszeli irodája

Ráadásul a Financial Times szerint két olyan dolgozója is elhagyta a céget, akik épp a nemrég hatályba lépett európai szabályoknak való megfelelésért feleltek.

Több forrás is azt állítja a Financial Timesnak, hogy a Twitter teljesen bezárta büsszeli irodáját. Ez azért lehet problémás, mert felmerül a kérdés, egyáltalán betartja, vagy be tudja-e tartani az online tartalmak ellenőrzésére vonatkozó európai szabályokat.

Az FT az ügyet jól ismerő forrásokra hivatkozva írta meg, hogy a Twitter európai digitális politikáért felelős vezetői, Dario La Nasa és Julia Mozer a múlt héten távoztak a Twitter éléről.

A brüsszeli iroda azután szűnt meg, hogy rajtuk kívül négy másik vezető is felmondott a hónap elején végrehajtott tömeges elbocsátásokkor, amelyek során mintegy 7500 alkalmazottat távolítottak el.

A távozások azért keltettek aggodalmat, mert Mozer és La Nasa felelt a Twitternél azért, hogy a platform megfeleljen az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló, a múlt héten hatályba lépett törvényének.

Elon Musk már a Twitter lehetséges csődjéről beszél

Egyelőre az sem ismert, hogy felmondtak-e, vagy kirúgták őket, mint ahogy lassan tulajdonképpen senki nem érti, mi történik a Twitterrel, mióta a mikroblog-szolgáltatót felvásárolta Elon Musk, a világ leggazdagabb embere. Sokan már gyászolják a világ közbeszédét alapjaiban megváltoztatott szolgáltatót, hiszen annyian hagyták ott, hogy kérdéses, meddig képesek elégségesen működni, miközben épp feloldották többek közt Donald Trump tiltását.

Elon Musk egyedül látja el a Twitter teljes vezetését

 

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások