fbpx
Mucsányi Marianna, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója

A Kossuth Rádió volt csatornaigazgatója lesz az Index anyavállalatának tartalomfejlesztési vezetője

Egy másik személyi változást is bejelentett az Indamedia szerda éjszaka, ami az Index főszerkesztőjének személyét érinti.

Szerda késő este egy közleményben jelentette be az Indamedia – az Index és több más internetes oldal tulajdonosa –, hogy két új csoportszintű, stratégiai vezetői pozíciót hozott létre.

A cégcsoport igazgatósága március 16-ával hírigazgatót és tartalomfejlesztési igazgatót nevezett ki a tartalomfejlesztési és koordinációs területek további erősítésére.

Az Index főszerkesztője lesz az Indamedia hírigazgatója

Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője az Indamedia hírigazgatója lett. E minőségében feladata egyrészről az Indamedia csoport hírszolgáltatásának gyorsabbá, hatékonyabbá tétele, másrészről pedig a kiadványok hír jellegű szolgáltatásainak koordinációja.

Fekete-Szalóky Zoltán, az Index.hu főszerkesztője a portál impresszumában.
Fekete-Szalóky Zoltán, az Index.hu főszerkesztője a portál impresszumában. Fotó: Index.hu

A Kossuth Rádió 2020 januárjában lemondó csatornaigazgatója az Indamediánál

Az Indamedia kiadványainak koordinált tartalomfejlesztését Mucsányi Marianna látja el tartalomfejlesztési igazgatóként a jövőben. Mucsányi több évtizedes médiatapasztalattal rendelkezik.  Korábban újságíróként dolgozott több hazai napilapnál, illetve az InfoRádió főszerkesztő-helyettese, majd a Kossuth Rádió csatornaigazgatója volt. Újságírást tanított a Metropolitan Egyetemen, jelenleg pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója.

Mucsányi a Kossuth Rádiótól azután távozott 2020 januárjában, hogy a Media1 előzőleg cikkben feltárta, hogy összeférhetetlenségi állapot alakult ki azután, hogy férjét, Szadai Károlyt, Áder János köztársasági elnök volt titkárát az NMHH Médiatanácsának tagjává választotta a fideszes kétharmad, ugyanis az efféle családi összefonódásokat tiltja a médiatörvény, ráadásul megírtuk azt is, hogy Mucsányi Mariannát a cégbíróság eltiltotta, hogy 3 éven át vezető tisztségviselő legyen bármely magyarországi vállalatnál, ugyanis olyan cégnek, a Domaháza 2002 Kft.-nek volt a tulajdonosa és ügyvezetője, amely kényszertörlés alá került és közel 800 ezer forint adótartozást hagyott hátra. Mucsányi lapunknak a történtekre azt mondta, a cég könyvelője hibázott.

Mucsányi az állami rádiótól való lemondása után nevezte ki Siklósi Beatrixot Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Kossuth Rádió élére.

Frissítés

A Media1 megkérdezte a Médiatanácstól és az Indamediától, nem tartják-e aggályosnak, hogy Szadai Károly, a Médiatanács tagjának felesége pénzt kap egy médiaszolgáltatótól. A médiahatóságnak több napon át nem volt erre válasza, de az Indamediának igen, amiről különálló cikkünkben olvashatnak.

Kérheti a Media1 híreit új Telegram-csatornánkon is, így azonnal és biztosan értesül a legújabb tartalmakról!

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: Mucsányi Marianna, az Indamedia új tartalomfejlesztési vezetője amint 2018 szeptember 24-én a Kossuth Rádió csatornaigazgatójaként beszédet mond a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Tõkéczki László-díj átadásán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székházában. MTI Fotó: Bruzák Noémi.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások