fbpx
Rádió stúdió.

Bírságolt és rádiós frekvenciapályázatokkal foglalkozott a Médiatanács

Véglegesítette egy békéscsabai és egy szombathelyi frekvencia pályázati felhívásait a Médiatanács e heti ülésén, ezenkívül megbírságolták a TV Szentendrét és a Rádió Most Kaposvárt, valamint frekvenciajogosultságot szavaztak meg a Mária Rádiónak.

A médiahatóság mai, csütörtöki, a Media1-hez eljuttatott közleménye szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az egyedüli pályázó Mária Rádió Frekvencia Kft.-t hirdette nyertesnek a Várpalota 90,0 MHz frekvencia használatára indított pályázati eljárásban.

Megpályáztatnak egy békéscsabai és egy szombathelyi frekvenciát

A grémium emellett véglegesítette a Békéscsaba 98,4 MHz és a Szombathely 97,7 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciák pályázati felhívásait is, mivel a jelenleg üzemelő rádiók hatósági szerződései jövő nyáron lejárnak. Mint írták, a pályázati felhívások október 21-től, holnaptól lesznek elérhetőek a hatóság honlapján.

A TV Szentendre és a Rádió Most Kaposvár is bírságot kapott

A TV Szentendre július 4. és 10. közötti adásmenetének két műsorszámában is jogsértést tárt fel a hatóság Médiatanácsa. Az „Élet-receptek” és „Creative chef” című műsorokban több alkalommal is burkolt reklámok szerepeltek, melyekben a reklámokra jellemző módon részletesen ismertették a termékek nevét, forgalmazóját és a rendelési információkat, ezzel elősegítve, buzdítva a nézőket, hogy a bemutatott termékeket megvásárolják. A Médiatanács ezért a mulasztásért bírságot rótt ki a tévécsatorna szolgáltatójára.

A testület a Rádió Most Kaposvár adását is vizsgálta. Az eljárás során kiderült, hogy a médiaszolgáltató a 2022. június 4-én sugárzott műsorában nem teljesítette a szöveg teljes műsoridőhöz viszonyított napi arányára vonatkozó szerződéses vállalását, valamint nem tett eleget a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok napi arányára vonatkozó vállalásának sem. A testület ebben az esetben is bírság kiszabásáról döntött.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások