fbpx
Marina Ovszjannyikova az orosz Első Csatorna adásában, amint egy háborúellenes táblát tart fel.

Sikeresen elszökött Oroszországból a korábban élő tévéadásban háborúellenes feliratot feltartó, majd börtönnel megfenyegetett újságíró

Marina Ovszjannyikova jelenleg egy európai országban tartózkodik.

Megszökött a házi őrizetéből és elhagyta Oroszországot Marina Ovszjannyikova orosz televíziós újságírónő – jelentette be az ügyvédje, Dmitrij Zahvatov tegnap, hétfőn.

Az MTI nyomán a 24.hu azt írta, Ovszjannyikova egy európai állam védelme alatt áll. Többet azonban az ügyvéd nem árult el, mivel úgy vélte, az problémát okozhat az ügyfelének.

Ovszjannyikova márciusban egy háborúellenes táblát tartott fel az egyik orosz tévécsatorna élő adása közben. A márciusi akciója óta Ovszjannikovát egy orosz bíróság bűnösnek találta az orosz fegyveres erők lejáratásának vádjával.

Mint arról a Media1 beszámolt, az újságíró ezután a német Axel Springer kiadóvállalat Welt nevű médiamárkájánál helyezkedett el szabadúszó tudósítóként.

Ovszjannyikovát augusztusban őrizetbe vették az orosz hatóságok és megvádolták, hogy hamis híreket terjeszt a háborúról. Házi őrizetbe helyezték addig, amíg ítélet születik az ügyében, ha pedig bűnösnek találják, akár 10 év börtönt is kaphat.

Marina Ovszjannyikova a Welt Talk című műsorban 2022. március 29-én.
Marina Ovszjannyikova a Welt Talk című műsorban 2022. március 29-én. Fotó: Axel Springer Press Room

Az ügy egy júliusi tiltakozó akcióval kapcsolatos, amikor Ovszjannyikova a Kremllel szemben a folyóparton egy plakátot tartott a magasba, melyen Vlagyimir Putyin orosz elnököt gyilkosnak, az orosz katonákat pedig fasisztának nevezte.

Az üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Marina Ovszjannyikova az orosz Első Csatorna adásában, amint egy háborúellenes táblát tart fel. Forrás: YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások