fbpx
Marina Ovszjannyikova az orosz Első Csatorna adásában, amint egy háborúellenes táblát tart fel.

Elhelyezkedett Németországban az az újságíró, aki korábban élőben tiltakozott egy orosz tévécsatornán az orosz-ukrán háború miatt

Marina Ovszjannyikovával a német médiafogyasztók a Welt televíziójában és lapjában egyaránt találkozhatnak majd.

A német Axel Springer kiadóvállalat Welt nevű médiamárkájánál fog dolgozni szabadúszó tudósítóként Marina Ovszjannyikova orosz újságíró – közölte a médiakonszern a Media1.hu-nak küldött közleményében hétfőn.

A közlemény szerint az újságíró amellett, hogy írni fog a Die Welt című napilapnak, rendszeresen meg fog jelenni a Welt televízió közvetítéseiben, és Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatos témákban is meg fog megszólalni. Egy fényképet is kaptunk arról, amint Marina Ovszjannyikova beszél a Welt műsorában.

Marina Ovszjannyikova a Welt Talk című műsorban 2022. március 29-én.
Marina Ovszjannyikova a Welt Talk című műsorban 2022. március 29-én. Fotó: Axel Springer Press Room

Mint azt a Media1 megírta, Marina Ovszjannyikova márciusban élő adásban tartott fel egy háborúellenes transzparenst a munkahelyén, az orosz állami Pervij Kanal nevű tévécsatornán. Az akciót ugyan megúszta egy pénzbüntetéssel, de a televízió elnöke szerint azonban a szerkesztő a tiltakozásával árulást követett el. Börtönbe azért nem kell vonulnia, mert az ügyét a szabálysértési törvénykönyv alapján vette nyilvántartásba a moszkvai bíróság, nem pedig büntetőjogi vádakkal, így az orosz fegyveres erők lejáratásáért kell felelnie. Ezért legfeljebb egy újabb pénzbüntetéssel számolhat.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, mostantól sosem marad le a hírekről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Marina Ovszjannyikova az orosz Első Csatorna adásában, amint egy háborúellenes táblát tart fel.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások