fbpx
tévé, távkapcsoló, TV

Az RTL+ helyére kerülő RTL Három kínálata nagyban eltér majd az elődjétől

Filmek válthatják fel a sorozatokat az RTL Három csatornán, miután megtörténik az RTL+ átkeresztelése.

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, az RTL Magyarország 25 éves születésnapjára időzített nagy megújulás keretében megváltozik több lineáris csatornája (RTL Klub, RTLII, RTL+) neve és arculata: lapunk információi szerint az RTL Klubot már most szombaton, október 22-én átkeresztelik RTL-re, október 28-tól (jövő héten péntektől) kerül a jelenlegi RTL+ csatorna helyére az RTL Három, majd november 20-án az RTLII-ből RTL Kettő lesz.

Megvan, mikor változik meg az RTL Klub, az RTL+ és az RTLII neve – változik a Direct One csatornakínálata

Bár az RTL Magyarország még nem kommunikált a Media1 által ezzel kapcsolatban megírt információkkal kapcsolatban részleteket, a SorozatWiki eközben a televízió hivatalos műsorújságja alapján arról ír, hogy az RTL Három október 28-án életbe lépő műsorrendjében csak filmek szerepelnek: ez alapján a lap azt feltételezi, hogy csatorna filmcsatornává alakul.

Az RTL+ műsorán mostanáig főleg sorozatok szerepeltek, kivételt csak néhány film, illetve a csütörtökönként élőben közvetített Konferencia Liga mérkőzések és összefoglalók jelentettek. Ez fog megváltozni a jelek szerint október 28-tól, amikortól jellemzően csak filmek lesznek láthatóak, immáron az RTL Három név és az új arculat alatt.

RTL+.
Az RTL+ csatorna eddigi arculata

Mindez azért is érdekes, mivel néhány éve az RTL Magyarország becsukta a Film2+ csatornát arra hivatkozva, hogy nem éri meg ennyi filmes csatornát fenntartani, mivel a magyar televíziós piac túltelített filmekkel és a nézők érdeklődése sem olyan magas már. Ráadásul a forint elmúlt időszakbeli drasztikus leértékelődése miatt a múlt héten az AMC Networks regionális igazgatója, Málnay B. Levente már arról beszélt egy gyulai kábeltévés konferencián, hogy az jelentősen megdrágítja a külföldi filmes jogok beszerzését is. Így az időzítés elsőre nem tűnik a legideálisabbnak egy új filmcsatorna beindítására.

Egyesülnek a magyar kis és közepes méretű kábelszolgáltatók szövetségei, miközben sokasodnak a viharfelhők a fejük fölött, és az áremelés is elkerülhetetlennek látszik

A Media1 megkereste az ügyben az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, hogy megerősítést kérjünk szaktársunk feltételezésével kapcsolatban, vagyis hogy tényleg filmcsatornává alakul-e át az RTL+ az RTL Háromra való átnevezéssel és a Film+ mellett lesz-e újra még egy filmcsatornájuk, illetve rákérdeztünk arra is, hogy akkor ezek szerint már nem látják-e olyan telítettnek a filmes piacot, mint pár éve, illetve a piactársuk az AMC Networks vezetőjének szavaira is rákérdeztünk a filmbeszerzések megdráguló költségeivel kapcsolatban, azonban egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Az egyébként már korábban kiderült, hogy az RTL Magyarország az RTL+ nevet nem dobja el teljesen, sőt: ilyen néven indítanak fizetős streamingszolgáltatást, méghozzá a tervek szerint még idén. A fizetős streamingszolgálatás egy új bevételi láb lehet az RTL számára, ráaádásul csökkentik általa a kábelszolgáltatóknak való kitettségüket.

RTL+ néven még idén elindul az RTL Magyarország új fizetős streamingszolgáltatása

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások