fbpx
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója prezentál az RTL+ felületről

RTL+ néven még idén elindul az RTL Magyarország új fizetős streamingszolgáltatása

Az RTL Magyarország vezérigazgatója az RTL Csoport tulajdonosánál, a Bertelsmannál prezentálta a napokban az RTL Magyarország frissített digitális stratégiáját, majd ez kikerült egy közösségi médiás bejegyzésbe. A prezentációból több minden lelepleződött azzal kapcsolatban, milyen jelentős lépésre készül a médiavállalat még az idei évben: érkezik ugyanis az RTL+ (RTL Plus) nevű fizetős streamingplatform rajta olyan tartalmakkal mint a Zámbó Jimmy életéről szóló A Király, a Fehér főnök Lengyel Tamás főszereplésével, továbbá a Zwarte Tulp című drámasorozat, a Mocro Maffia címűkrimisorozat, továbbá a Reyka. Az új platform elindulásával az RTL Magyarország csökkenteni tudja a kábelszolgáltatóknak való kitettségét is, hiszen közvetlenül a nézőknek, a fogyasztóknak értékesítheti a tartalmakat, közbeiktatott szereplő nélkül.

Idén februárban a Media1 kérdésére Oliver Fahlbusch, az RTL Group (RTL Csoport) kommunikációs igazgatója számolt be róla elsőként, hogy az RTL Magyarországgal kapcsolatos felülvizsgálat során jelentős növekedési lehetőségeket azonosítottak, különösen az RTL Most streaming szolgáltatás bővítésében, sőt Fahlbusch azt is mondta a Media1-nek, hogy mérlegelik az úgynevezett M&A lehetőségeket is az RTL Magyarország további növekedésére.

(Az M&A a Mergers and Acquisitions, azaz az Összeolvadások és felvásárlások rövidítése.)

Oliver Fahlbusch, az RTL Group kommunikációs igazgatója
Oliver Fahlbusch, az RTL Group kommunikációs igazgatója

Már az RTL Group kommunikációs igazgatójának a Media1-nek tett szavaiból is következtetni lehetett arra, hogy hamarosan nagy bejelentés érkezhet az RTL Magyarország digitális szolgáltatásai kapcsán, és folyosói beszélgetéseken nem hivatalos formában máris arról esett szó, hogy végre megléphetik azt, hogy az RTL közvetlenül a fogyasztóknak, tehát a kábelszolgáltatók közbeiktatása nélkül is értékesít majd tartalmakat pénzért.

Azután a Media1 elsőként számolt be arról szeptember közepén, hogy Budapesten járt Thomas Rabe, az RTL Group vezérigazgatója, aki kijelentette, hogy

„azért vagyunk itt, hogy maradjunk, és azért vagyunk itt, hogy építsünk”.

Thomas Rabe (RTL Group CEO) és Vidus Gabriella (RTL Magyarország, CEO)
Thomas Rabe (RTL Group CEO) és Vidus Gabriella (RTL Magyarország, CEO)
Fotó: RTL-LinkedIn

Bár Rabe „hivatalosan” azért járt itt, mert most vette át az M-RTL az anyavállalat egységes új arculatát, építkezést megemlítő szavaiból szintén arra lehetett következtetni, hogy hamarosan megvalósulhat a Fahlbusch által februárban a Media1-nek már megemlített nagy fejlesztés.

Az RTL+ tévécsatorna helyett fizetős streamingplatform lesz

Most egy LinkedIn-bejegyzésből az is kiderül, hogy tényleg arról lehet szó, amire a piac egyes szereplői vártak ezen nyilatkozatok után. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatójának közösségi médiás bejegyzése szerint az RTL Csoport tulajdonosa, a Bertelsmann SE & Co. KGaA menedzsmenttalálkozóján prezentálta az RTL Magyarország digitális stratégiáját a napokban, amiről néhány fényképet is közzétett. Ez az alábbi kép a leginformatívabb, különösen ha felnagyítjuk annak jobb oldalát.

Vidus Gabriella prezentálja az RTL Magyarország digitális stratégiáját
Vidus Gabriella prezentálja az RTL Magyarország digitális stratégiáját aBertelsmann SE & Co. KGaA Management Meetingjén. Fotó: Linkedin

Az egyik fénykép tanúsága szerint (ahogy azt a SorozatWiki is kiszúrta) Vidus arról prezentált a találkozón, hogy első mérföldkőként néhány éve megjelent az RTL Most (a reklámbevételekből finanszírozott, ingyenes streamingplatform), majd megérkezett az RTL Most+ (ami a kábelszolgáltatókon keresztül elérhető kóddal), és ezt az idősoron a 2022-es évnél az RTL+ (ejtsd: RTL Plus) követi majd.

Ez utóbbi neve pontosan megegyezik az RTL Csoport Németországban és Hollandiában már bevezett fizetős streamingszolgáltatásával.

Bár szaktársunk, a SorozatWiki hiába kereste meg az RTL Magyarországot a prezentáción látottak ügyben, mivel a vállalat nem kívánta kommentálni a látottakat és az ebből leszűrt következtetéseket, de Vidus nyilvános LinkedIn posztjából, valamint Oliver Fahlbusch kommunikációs igazgató a Media1-nek még februárban mondott szavaiból és Thomas Rabe budapesti látogatása kapcsán tett kijelentéséből, továbbá az iparági várakozások és bennfentes információk alapján hivatalos megerősítés nélkül is biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan elindulhat az RTL+ (RTL Plusz) fizetős streamingszolgáltatás Magyaországon is.

RTL+

Novembertől eltűnik az RTL+ tévécsatorna Magyarországról

Annál is inkább logikus lenne, hiszen mint arról a Media1 elsőként beszámolt, az RTL+ nevet viselő tévécsatornát RTL Magyarország a közzétett ászf-változtatások szerint 2022. november 1-jei hatállyal átnevezi RTL Háromra, míg az RTL Klub az RTL nevet, az RTLII az RTL Kettő nevet veszi fel, míg a német RTL-ből RTL DE (Deutschland) lesz. Így az RTL+ az RTL tévécsatorna kiegészítő platformja lehet, olyan extra tartalmakkal is, amelyek az RTL-en nem láthatók.

Az RTL Magyarország új arculata a vállalat liftjében
Az RTL Magyarország új arculata a vállalat liftjében.
Fotó: RTL / LinkedIn

Az RTL+ felületen mutatkozhat be A Király, a Zwarte Tulp, a Mocro Maffia, a Reyka, a Fehér Főnök és több más újdonság is

Vidus Gabriella a LinkedInre felkerült prenzentációját felnagyítva egyébként egymás alatt találhatjuk meg az RTL+ logóját és olyan tartalmak címeit is mint A Király (ami Zámbó Jimmy életéről szóló sorozat lesz), a Zwarte Tulp című drámasorozat, a Mocro Maffia című holland krimisorozat, a Reyka, a Fehér főnök (amiről korábban itt írtunk), valamint két másik olyan tartalom, aminek a címét sajnos nem lehet jól látni. Az RTL+ a 2022-es év alatt szerepel, ami arra utal, hogy még idén elindulhat az új platform, ami hasonlóan működik majd mint például az idén Magyarországon is elindult Disney Plus (Disney+).

A prezentációból az is kiderül, hogy a Bedrock cég streamingtechnológiáját használják fel, az RTL Mosthoz hasonlóan.

Az RTL Magyarország lépésével tovább fokozódhat a streamingháború Magyarországon, és egyúttal azért is logikus lépés, hiszen a médiaszolgáltató csökkentheti függőségét a kábelszolgáltatóktól.

Épp tegnap írtuk meg azt is, hogy a TV2 is fizetős szolgáltatás bevezetésére készül.

Applikációt kap a TV2 Play és több újdonságot is bejelentettek a streamingplatform kapcsán

Elindult a szereplőválogatás a 2023-as X-Faktorra

**

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon, Telegramon, LinkedInen, Twitteren és YouTube-on, valamint Spotify-on és iTunes-on is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások