fbpx
PestiSrácok

Elárasztották a PestiSrácok főoldalának alját a helyreigazítások és bocsánatkérések

Egyszerre 6 közleményt is közöl a PestiSrácok jelenleg a főoldalának alján, beismerve, hogy valótlanságok jelentek meg az oldalon. Az egyik közleményben Szabó Zoltántól, az Index volt újságírójától (az RTL Magyarország jelenlegi kommunikációs igazgatójától) is bocsánatot kérnek egy több évvel ezelőtti tartalmazó lejárató anyag miatt.

A Telex figyelt fel arra, hogy egymás alatt jelentek meg a különféle helyreigazítások és a jogerős bírósági ítélettel kapcsolatos közlemények a PestiSrácok oldalán, ha valaki lefelé görget.

Jelenleg hat ilyen bejegyzés látható az oldal aljára gördítve. Ezek a következők:

  • „A pestisracok.hu-n 2022. március 18-án közzétett »Demeter Márta is háborúba rángatná Magyarországot« című cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Demeter Márta azt követelte, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába”;
  • „Cikkeinkben valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy Szabó Zoltán részegen tántorgott be a KFC Király utcai éttermébe, és ott sorban állás alatt kötekedett a többi vásárlóval, azt a hamis látszatot keltve, hogy ezért kellett kitenni onnan, és hogy onnan később álnéven rendelt, s mindezzel megsértettük a jóhírnévhez való jogát. Szabó Zoltántól elnézést kérünk”;
  • „A 2022. március 29. napján »Másfélmilliárdot húzott volna le az MSZP a BKK-n keresztül« című cikkben valótlan az a tényállítás, hogy Major Attila Gábor, a SENSO-MEDIA Zrt. vezérigazgatója bármilyen cikket iratot volna Patek Gáborral közösen a www.hvg.hu hírportálon”;
  • „A 2022 március 23-án, »Nehéz a fasiszták élete-maroknyian voltak kíváncsiak Jakab és Steinmetz fórumára« címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Steinmetz Ádám és Jakab Péter 2022 március 22-én két helyen tartott lakossági fórumán a jobbik stábjával együtt összesen tizennégy fő vett részt, a valóság ezzel szemben az, hogy a rendezvény résztvevőinek száma jobbik stábjának jelenlévő tagjain kívül is több, mint kétszerese volt az általunk írtaknak”;
  • A 2022. február 22. napján a www.pestisracok.hu online felületünkön közzétett »Suttyomban a helyi pártelnök tulajdonába került a XVI. kerületi MSZP-székház« című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Csizmazia Ferenc István helyi pártelnök tulajdonába került a XVI. kerületi MSZP-székház. A 2022. március 1. napján megjelent: »Korrupció de luxe: az MSZP helyi elnöke nyomott áron vehette meg a párttól a XVI. kerületi luxusingatlant (Videó)« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a helyi pártelnök áron alul jutott a XVI. kerületi MSZP székház tulajdonjogához. Valótlanul híreszteltük, hogy a helyi pártelnök tulajdon szerzését megelőzően az MSZP pénzéből közel 20 millió forintért újították fel az ingatlant. Valótlanul híreszteltük, hogy a XVI. kerületi MSZP székház értéke 55-60 millió forint körül volt. Valótlanul állítottuk, hogy lopás történt volna.
  • ezek mellett egy olyan, jogerős bírósági döntéssel kapcsolatos közlemény is megjelent a PestiSrácokon, mely azt mondja ki, hogy megsértették Nóvé Ágnes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Jelen sorok írásakor ezek az írások ömlesztve, egymás alatt találhatóak. A Telex rákérdezett a PestiSrácok szerkesztőségénél arra, hogy miért egyben kerültek ki a helyreigazítások a címlapra, ám egyelőre nem kaptak választ.

Helyreigazítások a pestisracok.hu portálon 2022. október 7-én.
Helyreigazítások a pestisracok.hu portálon 2022. október 7-én.

A fejlemény azért is érdekes, hiszen mint arról a Media1 beszámolt, a PestiSrácok nemrég kiadót és ezzel tulajdonost váltott, és Huth Gergely már se nem tulajdonosa, sem ügyvezetője a lap mögötti cégnek, bár a főszerkesztői poszton az új tulajdonos, Vaszily Miklós megtartotta őt.

Már nem Huth Gergely a PestiSrácok ügyvezetője és tulajdonosa

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Helyreigazítások a pestisracok.hu portálon 2022. október 7-én.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások