fbpx
VKontakte mobilalkalmazás az App Store-ban korábban.

Törölte az „orosz Facebook” mobilalkalmazását az Apple

A VKontakte applikációját globálisan eltávolították az App Store-ból.

Eltűnt az App Store alkalmazásboltból „orosz Facebooknak” is nevezett VKontakte (VK) közösségi oldal mobilalkalmazása – írta a The Verge nyomán a hvg.hu.

A The Verge úgy értesült, hogy a döntés mögött az oroszok ellen hozott újabb, a február 24-én kirobbant orosz-ukrán háború miatti szankciók állnak. Az alkalmazás az egész világon eltűnt az Apple online áruházából, ám az androidos Play Store-ban továbbra is elérhető.

VKontakte közösségi oldal.
Fotó: stock / Depositphotos

Az Apple egy közleményében azt írta, hogy azok, akik korábban letöltötték az appot, ezután is tudják majd használni, de az App Store-ból többé nem lehet majd letölteni azt. A törlés miatt az érintett felhasználók a VK által kiadott egyéb alkalmazásokhoz – Mail.ru és a VK Music – sem tudnak hozzáférni a cég alkalmazásboltjában.

A VKontakte az ötödik legnépszerűbb portál Oroszországban – a tulajdonosáról itt érhető el a Media1 korábbi írása. A közösségimédia-céget még 2006-ban indította el Pavel Durov orosz programozó, aki később elmenekült Oroszországból, miután nem kívánt együttműködni az orosz hatóságokkal.

Orosz és kínai propagandát terjesztő hálózatokat kapcsolt le a Facebook tulajdonosa, a Meta

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: VKontakte mobilalkalmazás az App Store-ban korábban. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások