fbpx
VKontakte közösségi oldal.

Megszerezte a Gazprom „Oroszország Facebookját”, a VKontakte nevű közösségi oldalt

Már a szavazati jogok több mint felével rendelkezik a közösségi oldalban az orosz energetikai óriásvállalat.

Az Euronews szerint az orosz Sogaz a VKontakte 45 százalékát vásárolta meg Aliser Uszmanov vállalkozásától, az USM Holdingstól – az üzlet több mint 25 százalékos szavazati arányt biztosít a Gazprom, valamint a Vlagyimir Putyin szövetségesei által alapított Sogaz számára.

Így már a szavazati jogok több mint felével rendelkezik a VKontakte-ban a Gazprom. Ez Oroszország egyik leglátogatottabb honlapja, számos más internetes cég tartozik hozzá, és korábban Mail.Ru néven működött.

Közel 100 millió felhasználójával Oroszország legnagyobb közösségi hálózatáról van szó, nem hiába emlegetik „Oroszország Facebookjának is”.

Teljes kontroll

Az Euronews hozzátette: az elmúlt években a Kreml folyamatosan növeli az orosz internet feletti ellenőrzést, miután a hagyományos média zöme már az állam, vagy a Putyinhoz közeli oligarchák kezében van.

Vlagyimir Putyin / Pixabay
Vlagyimir Putyin / Pixabay

A szektor valamennyi cége köteles az orosz felhasználók adatait orosz szervereken tárolni, 2022-től pedig minden nagyobb külföldi vállalakozásnak irodát kell nyitnia Oroszországban.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások