fbpx
A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1

154 millióból megújul a közmédia Kunigunda úti épülete

Bár egyre több állami beruházást halasztanak el Magyarországon, úgy tűnik, ez a közmédiát nem érinti.

Közbeszerzési eljárást írt ki a budapesti, Kunigunda útja 64. alatti gyártóbázisának fejlesztésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – szúrta ki az Átlátszó.

Mint írták, a felhívás szerint a „B” épületben, az I. emeleten alakítanák ki a „Rádió 1” és a „Kossuth 2” nevű stúdiókat, amihez építőipari és akusztikai munkákra is szükség lesz.

Elsőként a „Rádió 1” nevű stúdiót alakítják ki – ez a B111 és B112 helyiségek területén kap egy stúdiót és egy vezérlőt. Miután ezt átadták, a „Kossuth 2” kerül majd sorra: új stúdiót, egy hírolvasó helyiséget és egy technikai helyiséget építenek a B109 és B110 helyiségek területén.

A leírásból az is kiderült, hogy a nagy zajjal járó munkákat (például a fúrásokat) az üzemelő stúdiók közelsége miatt csak éjszaka, előre egyeztetett időpontban lehet végezni, és hogy az újonnan kialakítandó helyiségekben az ott tartózkodó személyek a belső hőmérsékletet saját maguknak tudják majd állítani, termosztát segítségével.

A közbeszerzést a kanadai A-Bau Építőipari Kivitelező Kft. nyerte, mely nettó 154 millió forintért vállalta a munkát. A cég három alvállalkozót is bevon a munkálatokba: a Csato-Bau Kft.-t, az Air-studio Pro Kft.-t. és Bartha Edina egyéni vállalkozót.

Koncert a Dankó Rádió stúdiójában.
Koncert a Dankó Rádió stúdiójában. Fotó: Horváth Péter / Dankó Rádió (illusztráció)

Egyéb érdekes tenderek is zajlanak

Mint arról korábban az oknyomozó portál nyomán a Media1 is beszámolt, 30 millió forint értékű keretszerződéssel, 12 hónapra közönségszervezési feladatokra is írt ki tendert az MTVA – ezt a Casting Office Kft. nyerte el.

Nem ez volt azonban az elmúlt időszak egyetlen nagyobb költekezése az állami médiavállalatnál: tavaly derült ki, hogy 590 millióért szereltetnek beléptető kapukat a Kunigunda úti épületbe.

Az Átlátszó szerint, noha egyre több önkormányzat tart csődtől az elszabaduló energiaárak miatt, gáz is lesz elég az MTVA-nál: az ekr.gov.hu oldalra feltöltött dokumentumok szerint éppen most írtak alá egy szerződést az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel nettó 42,49 Ft/MJ-os áron a 2022. október 1-jétől 2023. október 1-jéig tartó időszakra.

Nemrég számoltunk be arról is, hogy közel félmilliárd forintért írt ki közbeszerzést az MTVA taxi szolgáltatásra.

Közel félmilliárd forintot költene taxira az MTVA

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások