fbpx
A Novaja Raszkaz-Gazeta honlapja, a novaya.no 2022. július 25-én.

Lecsaptak az orosz hatóságok a betiltott Novaja Gazeta új projektjére is

Hét nap és kilenc óra – mindössze ennyi jutott az új portálnak, mielőtt az orosz cenzúra utolérte.

Oroszország tegnap, vasárnap elérhetetlenné tette a Novaja Gazeta című független újság új projektjének honlapját – írta a The Guardian című brit lapra hivatkozva a Telex.

A tevékenységét márciusban felfüggesztő médium, a Nobel-díjas orosz újságíró lapjának  munkatársai július közepén indítottak egy új lapot, mely online is elérhető volt a „Novaja Raszkaz-Gazetacímen.

Az első számban Vlagyimir Putyin orosz elnök ideológiájáról és tekintélyelvűségéről is olvashatóak voltak elemzések, míg az orosz távközlési felügyelet, a Roszkomnadzor az ügyészség kérésére blokkolta a portált.

Az oldal így már csak virtuális magánhálózaton, azaz VPN-en keresztül érhető el. A VPN szolgáltatás népszerűsége az orosz-ukrán háború február 24-i kirobbanása óta egyébként jelentősen megnövekedett Oroszországban.

„Az oldalunkat nem sokkal a megszületése után lelőtték. Hét napig és kilenc órán át sikerült kitartanunk” – írta a közleményében a lap, mely azt is megírta, hogy az orosz fegyveres erők lejáratásával vádolta meg őket az orosz ügyészség.

A lapnak egy nyomtatott kiadványa is van, melyre – egyelőre – nem érkezett panasz, így a szerkesztőség tovább dolgozik a második számon.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Novaja Raszkaz-Gazeta honlapja, a novaya.no 2022. július 25-én.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások