fbpx
Az Újpesti Megafon Facebook-oldala.

Terjeszkedik a Megafon

Amatőr montázsokkal, a Fidesz és Orbán Viktor oldaláról továbbosztott képekkel, valamint néhány belinkelt újságcikkel lehet találkozni az Újpesti Megafon nevű, nemrég indult Facebook-oldalon.

Mint a hvg.hu az általa megtalált Újpesti Megafon oldalról írja, a szóban forgó Facebook-lapon található bejegyzések többsége Déri Tibort, a IV. kerület momentumos polgármesterét bírálja, és nagyjából 1.200 követővel rendelkezik.

Június elején hirdetéssel próbálták népszerűsíteni az oldalt, ám a Facebook 2.000 forint elköltése után letiltotta azt, mivel nem jelölték meg politikai hirdetésként, noha ez kötelező.

Déri Tibort támadó bejegyzés az Újpesti Megafon Facebook-oldalán.
Déri Tibort támadó bejegyzés az Újpesti Megafon Facebook-oldalán.

A központi Megafon semmilyen megkeresésre nem reagált

A hvg.hu megjegyezte: már az áprilisi országgyűlési választás előtt is jelentek meg a helyi ellenzéki jelölteket lejárató oldalak, ám ezek jellemzően egyedi kezdeményezések voltak, koordináltság nélkül.

A portál még június 9-én, egy nappal az Újpesti Megafon hirdetésének letiltása után megkereste a Megafon Központot. Azt szerették volna megtudni, hogy egy hivatalos helyi oldalról, vagy magánakcióról van-e szó – választ azonban semmilyen formában nem kaptak. Arra is kíváncsiak lettek volna, hogy indít-e a Megafon más településeken is helyi oldalakat, vagy esetleg ez már a 2024-es önkormányzati kampány előszele-e.

Egy kormánypárti médiában dolgozó forrás a lapnak adott válaszában arra tippelt, hogy egy helyi fidelitasos lehet az Újpesti Megafon mögött, aki részt vett néhány órányi Megafon-képzésen. Ilyen oktatásokat egyébként folyamatosan tart a központ.

A kormányközeli véleményvezéreket támogató Megafon Központról itt érhetők el a Media1 írásai.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: az Újpesti Megafon Facebook-oldala.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások