fbpx
Megafon.

Kámforrá váltak a Megafon közösségi médiás hirdetései a választások után

A kormányközeli szervezet egyik véleményvezére azonban a háttérben „szellemi pezsgést” lát.

A Fidesz-közeli véleményvezéreket a közösségi médiában futtató Megafon továbbra is gyárt tartalmakat Facebookra, viszont már senki nem hirdeti azokat milliárdokért – vette észre az Azonnali.

A kormányközeli véleményvezérek Facebook-posztjainak kiemelésére április 3-ig, tehát az országgyűlési választásokig 1,1 milliárdot költő Megafon már a választás másnapján felhagyott az influenszerek posztjainak pénzelésével, így azóta egyetlen fillért sem költöttek például Kötter Tamás, Deák Dániel és Déri Stefi posztjainak kiemelésére. Bohár Dániel egyes posztjait is csak az azóta megszűnt Pesti TV fizette. Nem hirdetették Rákay Philip posztjait sem, de ő a tartalomgyártást is visszafogta.

Folytatják a tartalomgyártást

Az Azonnali megjegyezte: az, hogy eltűntek a hirdetések, nem jelenti azt, hogy minden megafonos felhagyott volna a tartalomgyártással, rendszeresen posztolnak továbbra is. Több azonban a szöveges tartalom, és kevesebb a Megafon központjában összevágott videó.

Déri Stefi, a HírTV műsorvezetője, a Megafon influenszere.
Déri Stefi, a Megafon influenszere. Fotó: Déri Stefi / Facebook

A portál utána járt annak is, hogyan élik meg a kormánypárti influenszerek a hirtelen jött közönségvesztést. Érdeklődtek Deák Dánielnél és Kötter Tamásnál is; utóbbi válaszolt arra a kérdésre, hogy mi történt a hirdetésekkel: mint elmondta, április 3-án hatalmas győzelmet értek el a nemzeti erők.

„Egy focihasonlattal élve, az egész baloldal lecsúszott a politikai megyei osztályba. Az, a rossz magyarsággal kifejezve, a baloldal jelen nem lévősége miatt, alacsony intenzitásúvá váló háború, amit tetéz a nyári belpolitikai uborkaszezon, kevesebb időt, energiát, erőforrást igényel mint a választások felfokozott légköre. Most az építkezés ideje van”

– mondta Kötter, aki arra, hogy nem aggódik-e, hogy mostanában több kormánypárti orgánum is bezárt vagy leépítette a létszámát, úgy felelt:

„Rossz hírem van ellenfeleinknek, a Megafon igazi sikertörténet, és ezért természetesen marad, küzd és reményeim szerint újra győz, mert nekünk Magyarország az első”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a jobboldalon nincs gond, hiszen jól működnek a szellemi műhelyeik, konferenciákat szerveznek, összességében pedig szellemi pezsgést lát.

Kötter Tamás, a Megafon influenszere.
Kötter Tamás, a Megafon influenszere. Fotó: Facebook / Megafon

Mint arról a Media1 már beszámolt, anyagi gondok nincsenek a Megafonnál, mivel tavaly, 2021-ben több mint félmilliárd forintos nyereséggel zártak.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Megafon / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások