fbpx
Varga Mihály pénzügyminiszter

Varga Mihály hozzányúlna, veszélybe került a KATA

Ha megvalósul, amiről Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt beszélt a parlamenti meghallgatásán, az ismét érzékenyen érintheti más iparágak mellett a médiapiac egyes szereplőit is.

Varga Mihály a mai, csütörtöki parlamenti meghallgatásain az adórendszerek esetleges változtatásairól beszélt: szavai szerint a kormány nem tervez változtatni az adórendszeren, ám ez nem garancia arra, hogy minden változatlan marad. Varga hangsúlyozta, hogy a kormánynak mérlegelnie kell, hogy különadókat vessen-e ki azon ágazatokra, amelyekben többletnyereség keletkezik – írja a hvg.hu.

A lap szerint bár újonnan felálló kormányban továbbra is pénzügyminiszteri tisztséget betöltő Varga kijelentette, hogy a kormány nem tervez adóemelést a költségvetési stabilitás érdekében, megjegyezte, hogy a KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója) esetében meg kell vizsgálni, hogy továbbra is fennmaradhat-e változatlan formában.

Tavaly is volt már egy nagy szigorítás, akkor a kormány lábon lőtte vele a PestiSrácokat

2021-től szigorítottak a kisadózó vállalkozók tételes adóján azzal, hogy hogy a 3 millió forintnál nagyobb összegű kifizetéseknél a kifizetőt sújtja egy 40 százalékos különadó, ami igen érzékenyen érintett számos médiapiaci szereplőt erről a Media1 is beszámolt. Korábban Huth Gergely, a kormánypárti és közpénzekkel is támogatott PestiSrácok főszerkesztője még gyűjtést is indított  arra hivatkozva, hogy nem tudják kifizetni a munkatársak juttatásait az adóemeléssel felérő lépés miatt. Ezenkívül filmesek és tévések is lázadoztak miatta.

Huth Gergely átveszi az állami díját Kásler Miklós minisztertől
Huth Gergely állami díjat vesz át Kásler Miklós minisztertől. Fotó: MTI

A korábbi KATA-s változtatás kapcsán Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) alelnöke arról beszélt a Media1 műsorában korábban, hogy a katával kapcsolatos szigorításokkal valójában a kormány lábon lövi saját magát, a lépés ártalmas a magyar gazdaság szempontjából.

Varga Mihály egyébként most arról is azt mondta, hogy tovább szigoríthatják az önkormányzatok költéseit, szerinte érdemes megfontolni , hogy az önkormányzati forrásokat az államkincstárnál kelljen tartani a felhasználásukig.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt kép: ECHO TV/YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások