fbpx
Sakk.

Lecsapott a médiahatóság egy sakkoldalra Oroszországban

Az orosz cenzúra mindenkit utolér, még egy sakkoldalt is.

Elérhetetlen a chess.com sakkoldal tegnap, vasárnap délután óta Oroszországban – számolt be a portál közleménye nyomán a 444.hu.

A leállás mögött nem egy technikai hiba, hanem az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor áll. A chess.com portálon azon túl, hogy játszani lehet másokkal, hírek is megjelennek – két esetben az orosz-ukrán háború is szóba került.

A Roszkomnadzor ezeket szerette volna elérhetetlenné tenni, ám végül az egész oldalt elérhetetlenné tették Oroszországban.

chess.com
chess.com

A két cenzúrázni kívánt anyag közül az egyik arról szólt, hogy a portál úgy általában mit gondol a háborúról. A másik egy ukrán sakkozókkal készült anyag volt az ő háborús élményeikről.

Oroszországban akár 15 év börtönbüntetést is kaphat az, aki háborúnak nevezi a háborút, nem pedig „különleges katonai hadműveletnek”. Igyekeznek minél több nyugati oldalt betiltani, ám az orosz felhasználók úgy tűnik, nem rajonganak a cenzúráért: inkább VPN-t használnak, hogy megkerüljék azt. Mint arról korábban a Media1 beszámolt, a Netflix és a Spotify is elérhetetlenné vált Oroszországban.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások