fbpx
Marina Ovszjannyikova az orosz Első Csatorna adásában, amint egy háborúellenes táblát tart fel.

Nem kell börtönbe vonulnia az élő adásban tiltakozó orosz szerkesztőnek

Korábban a tévécsatorna elnöke árulásnak nevezte, hogy Marina Ovszjannikova élő adásban tiltakozott Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja ellen.

Az Interfax orosz hírügynökség nyomán a hvg.hu számolt be arról, hogy megúszta a büntetőjogi felelősségre vonást Marina Ovszjannikova, aki korábban élőben, egy transzparenst feltartva tiltakozott az orosz-ukrán háború ellen az orosz állami Pervij Kanal (Első csatorna) műsorában.

A hírügynökség beszámolója szerint egy moszkvai bíróság a szerkesztő ügyét a szabálysértési törvénykönyv alapján vette nyilvántartásba, nem pedig büntetőjogi vádakkal – melynek értelmében akár 50 ezer rubeles (nagyjából 150 ezer forintos) bírsággal kell számolnia, mert állítólag lejáratta az orosz fegyveres erőket.

Néhány nappal korábban Kiril Klejmenov, a Pervij Kanal elnöke úgy fogalmazott, a szerkesztő „árulást” követett el az akciójával.

„Más dolog egy érzelmi kirohanás, és megint más dolog az árulás”

– vélekedett a tévéelnök.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, mostantól sosem marad le a hírekről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Marina Ovszjannyikova az orosz Első Csatorna adásában, amint egy háborúellenes táblát tart fel. Forrás: YouTube.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások