fbpx
Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő.

Szabó Szabolcs ellenzéki képviselő szerint a HírTV felépítésének mintájára ellenzéki médiahátországot kellene teremteni

A Németh Szilárdot ismételten legyőző ellenzéki politikus úgy érzi, a független médiától nem várható el, hogy pártpropagandát toljon, hiszen nem ez a dolga.

Interjút adott a 444-nek Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő, aki a csepeli-soroksári választókerületben zsinórban harmadszor győzte le az országgyűlési választáson a fideszes Németh Szilárd honvédi államtitkárt, volt rezsibiztost, és most a Momentum frakciójában fog beülni a parlamentbe.

A most megjelent beszélgetésben az ellenzéki politikus felidézte: a 2019-es önkormányzati választás után, mivel több jelentős település vezetését is ellenzékiek vették át, szó volt arról, hogy az önkormányzati média egyfajta összecsatolásával kialakítanak egy független önkormányzati hírrendszert – ez azonban gyakorlatilag elmaradt. (Ahogy arról a Media1 beszámolt, egy hírügynökségi szolgáltató helyben.hu néven DK-közelből létrejött, de a dolog itt gyakorlatilag megrekedt – megj.: A szerk.)

„Nyilván ennek is a következménye, hogy most ott tartunk, hogy van egy nagy fideszes propaganda, amit én nem tekintek újságírásnak vagy sajtónak. Van egy viszonylag szűk független média, és nincsen ellenzéki média”

– fogalmazott Szabó, aki ennek kapcsán hozzátette:

„Mindenkinek mondom, hogy ne várja egyik független sajtótól vagy újságírótól, hogy pártpropagandát toljon, mert nem az a dolga. Ha valaki pártmédiát szeretne, akkor azt föl kell építeni”.

Példaként hozta azt, ahogyan a Fidesz a 2002-es választási vereség után arra kérte a szavazóit, hogy adakozzanak, és felépítették a HírTV-t. Szabó szerint ez a médiaháttér csak egy kis elem, viszont ennek is van jelentősége.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő. Fotó: Szabó Szabolcs / Facebook.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások