fbpx
tévékampány, tv, tévé, választások

Van még egy fontos teendője az országgyűlési választás és a népszavazás kapcsán a médiumoknak

Az Állami Számvevőszék nagyjából még két hétig fogadja be a két referendummal kapcsolatos politikai hirdetésekre vonatkozó adatokat.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) április 19-én 16 óráig fogadja a sajtótermékek tájékoztatóit a népszavazást, valamint az országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban közzétett politikai hirdetések adatairól – közölte portálunkkal az állami szerv hétfőn.

Kiemelték: a választási eljárásról szóló törvény szerint mindazon sajtótermékeknek, amelyek a választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé, a választást követő 15 napon belül tájékoztatniuk kell az ÁSZ-t a közzétett politikai hirdetésekről.

Hasonlóan fogalmaztak a népszavazás kapcsán is; a népszavazás kezdeményezéséről, eljárási szabályairól szóló, valamint a választási eljárásról szóló törvény szerint mindazon sajtótermékeknek, amelyek a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé, a népszavazást követő ugyancsak 15 napon belül tájékoztatniuk kell az ÁSZ-t a közzétett politikai hirdetésekről.

Mindkét esetben a [email protected] címen várják a tájékoztatásokat.

Ment a trükközés

Mint arról beszámoltunk, több médiaszolgáltató, így például a TV2 és a Mediaworks kicselezte a választási eljárási törvényt: ugyan nem fogadhattak be hivatalosan az országgyűlési választásokkal kapcsolatos politikai hirdetést, de a Mediaworks lapjai Orbán Viktor kormányának intézkedéseit Facebook és Google hirdetésekben népszerűsítették, illetve a TV2 fizetett hirdetésben támadta Márki-Zay Pétert. Ezek a költések nem kerülnek bele a kimutatásba.

A TV2 Tények című műsora 2022.03.31-én ezt a fizetett politikai hirdetést adta fel
A TV2 Tények című műsora 2022.03.31-én ezt a fizetett politikai hirdetést adta fel a Facebookon. Fotó: Media1 / olvasónktól

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások