fbpx
Mediaworks - Content first felirat

Sajtószabadságot követel a Fidesz-közeli médiaholding egyik tollforgatója az egyik megyei lapban

A kormányközeli médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Petőfi Népe munkatárása a lapban közölt szombati glosszájába, a sorok közé rejtette el a sajtószabadságot követelő betűket.

Hraskó István, a Petőfi Népe újságírója Ünnep című glosszájában a választásokon való részvételre buzdított, és a szövegbe becsempészte, hogy sajtószabadságot. Erre maga hívta fel Facebook-posztjában, melyben azt tanácsolta mindenkinek, hogy olvassák össze mondatai kezdőbetűit, mivel ezekből áll össze a követelése, a „sajtószabadságot” szó.

Mindez azért érdekes, hiszen a Petőfi Népe Bács-Kiskun megye napilapja, amelyet, csakúgy mint Magyarország összes megyei napilapját néhány éve megszerzett a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA), illetve az alapítványhoz tartozó Mediaworks Zrt. A céghálózat a Fidesz legnagyobb médiahátországát jelenti, ahol számos alkalommal közölnek álhíreket. Ehhez a médiaholdinghoz tartozik a HírTV, az Origo, a 888, a Magyar Nemzet, a Karc FM és megannyi más fideszes, meglehetősen propagandisztikus médiatermék.

A Telex beszélt is az újságíróval, aki elmondta, hogy saját akciója volt a dolog, figyelemfelhívásnak szánta, és a kollégái közül sem tudott róla senki. „Akik jeleztek azóta ezzel kapcsolatban, a szimpátiájukról biztosítottak” – tette hozzá.

További hírek érhetők el a Media1-en. Elérhet minket Facebookon is és kérheti híreinket Telegram-hírcsatornánkon keresztül is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások