fbpx
Márki-Zay Péter és balra Dobrev Klára, előválasztási miniszterelnök-jelöltek

Helyreigazítást közölt Márki-Zay Péterről a Gondola.hu – az ellenzéki jelölt sajtópereket indít azon lapok ellen, amelyek ezt nem teszik meg

A kormányközeli portál még azelőtt törölte a valótlanságot az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről, hogy bírósági tárgyalásra került volna sor.

Valótlanságot híresztelt Márki-Zay Péterről a gondola.hu – közölte a Media1.hu-val az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért sajtóosztálya kedd este. Az ellenzéki összefogás sajtóosztályának tájékoztatása szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyreigazítást kért és kapott a portáltól, amiért valótlanul azt híresztelte, hogy „dr. Márki-Zay Péter tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat, továbbá, hogy dr. Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert.”

Márki-Zay Péter azonban a sajtóosztály szerint soha nem állított ilyet, ezért a miniszterelnök-jelölt még február 11-én helyreigazítási-kérelmet nyújtott be a szerkesztőségnek, ők pedig a bírósági tárgyalás előtt letörölték az oldalról a cikket és kedden a gondola.hu portálon közzétették, hogy valótlanságokat híreszteltek Márki- Zay Péterről.

A tájékoztatás szerint Márki-Zay további sajtó-helyreigazítási kérelmeket nyújtott be különféle médiumokhoz, de ezek nem vezettek eredményre, ezért a miniszterelnök-jelölt bírósághoz fordult. Ezen sajtóorgánumok szintén valótlanul híresztelték róla, hogy tömegesen záratna be szülészeteket és sürgősségi osztályokat és azt, hogy leépítené az egészségügyet. Ezekről a sajtóperek alakulásáról hamarosan további információkat közöl az Egységben Magyarországért.

Épp most írtuk meg azt is, hogy jobbikos vezetők ismét pert nyertek a Fidesz-közeli Mediaworks sajtóholding egyik lapja ellen.

Feliratkozhat a Media1 Telegram-csatornájára, hogy ne maradjon le híreinkről!

További híreket talál a Media1.hu oldalon!

Ott vagyunk Facebookon is!

Borító: Márki-Zay Péter és balra Dobrev Klára, előválasztási miniszterelnök-jelöltek. Fotó: Tulok András / RTL / Media1-archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások