fbpx
Bónusz Brigád.

Tulajdonost váltott a Bónusz Brigád a csődegyezséget követően

Két új cég a tulajdonos, és lecserélődött a teljes menedzsment is. Változtattak azon is, hogy mi történik vis maior esetén. Még mindig elég jelentős összeggel tartoznak a kuponos elfogadóhelyeknek, de már jelentősen csökkent a tartozás.

Biztonságos pénzügyi modellel, a működési költségek jelentős lefaragásával, új ügyvezetéssel, új tulajdonosi körrel folytatja tevékenységét az idén 12 éves, közösségi vásárlási oldalt működtető Bónusz Brigád – közölte a társaság  kedden egy sajtótájékoztatón, amiről az MTI számolt be.

Mint arról a Media1 korábban hírt adott, a cég a koronavírus okozta gazdasági hatásokra hivatkozva átmeneti fizetési nehézséggel küzdött 2020 tavaszán, több partnerüket sem tudták kifizetni, nem kis kellemetlenségeket okozva a kuponos elfogadóhelyeknek. Hogy a továbbiakban is működni tudjanak, ekkor csődvédelmet kértek a bíróságtól.

Néhány hónappal később, szeptemberben jelentette be a Bónusz Brigád, hogy végül sikerült csődegyezséget kötnie a hitelezőivel. Az MTI-hez eljuttatott mai közleményben ennek kapcsán úgy fogalmaztak, hogy mára a megállapodásban vállalt kötelezettségek több mint 50 százalékát kifizették, az oldal az újjászervezés alatt pedig folyamatosan működött.

A Bónusz Brigád még 99 millió forinttal tartozik a hitelezőknek, és eddig 108 millió forintot utalt át nekik.

A teljes összeg kifizetésére még 4 éve van a cégnek.

A Bónusz Brigád honlapja.

Két cég az új tulajdonos

A mai közleményben hangsúlyozták, hogy a reorganizáció a társaság új vezetése szerint sikeres volt, amit az is bizonyít, hogy tavaly a második félévben már 200 millió forintos forgalmat értek el, köszönhetően annak is, hogy a partnerek és az ajánlatok száma is megkétszereződött.

A társaságban az újjászervezés alatt teljes mértékben kicserélődött a tulajdonosi kör és a menedzsment is: két cég az új tulajdonos.

Pettendi Emőke, az egyik cég tulajdonosa elmondta, megújult a pénzügyi finanszírozási modell is, ezért például vis maior esetén az adott bónusz árát 100 százalékban visszafizetik vagy jóváírják a vevőnek. A vásárlói befizetést elhatárolják, így a vevők pénzét nem lehet a működés finanszírozására fordítani.

Hozzátette: 70 százalékkal csökkentették a költségeket, a létszámot pedig több mint 80 százalékkal, és most 13 alkalmazottja van a társaságnak.

A Bónusz Brigád felületein 500 ezer regisztrált felhasználó van, és közülük decemberben napi 10 ezer, jelenleg napi 4-7 ezer az aktív vásárlók száma, akik főként ajándékokat és „élmény-szolgálatásokat” vásárolnak.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások