fbpx
Hont András, az Öt című műsorban

Hont András helyreigazítási kérelmet küldött az állami médiának

Azt sérelmezi, hogy többször is a „baloldali” jelzővel illették az állami médiában.

Két napon keresztül, a közmédia legalább tíz műsorában (M1 Híradó) „baloldali publicistaként” emlegették Hont Andrást, illetve a Hirado.hu három cikkében is hasonlóképpen nevezték, ezért az érintett – Schiffer András közreműködésével – helyreigazítási kérelmet juttatott el Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójának – közölte kedden egy Facebook-bejegyzésében a publicista.

„Még olyat is írtak, hogy népszerű baloldali újságíró. A népszerűt nem, de a baloldalit erősen kifogásolom”

– jegyezte meg Hont, hozzátéve, hogy bár tisztában van vele, hogy a kifejezés értékítélet, de mégsem gondolja, hogy közpénzből kellene rá ideológiai címkéket aggatni.

A bejegyzésbe illesztett, a kérelemről szóló fotó tanúsága szerint a közmédiának a következőt kellene közölnie:

„Az M1 2022. február 14-i déli Híradójában valótlanul állítottuk Hont András publicistáról, hogy »baloldali« lenne”.

Hont András jelenleg a Spirit FM műsorvezetőjeként, az ATV-s Öt című politikai vitaműsor szereplőjeként és az Átlátszó.hu munkatársaként is ismert, korábban pedig a hvg.hu-nál volt. Hont Wikipedia-oldala szerint 1990-től, 15 éves korától tagja volt a Fidesznek, sőt egy időben a párt erzsébetvárosi szervezetének alelnöke és elnöke is volt, valamint tagja volt a párt budapesti, majd később országos választmánynak, illetve az 1994. és az 1998. évi országgyűlési választásokon Deutsch Tamás, 2002-ben Rockenbauer Zoltán fideszes politikusok kampányát vezette.

Hont a Facebookon gyakran bírálja a baloldalt és a jobboldalt is, így aztán baloldaliak gyakran nevezik fideszesnek, jobboldaliak pedig baloldalinak.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Hont András, az Öt című műsorban. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások