fbpx
facebook

Oroszországban zavarják a Facebook működését

Oroszország azzal az indokkal teszi ezt, hogy állítása szerint cenzúráz az oldal.

Az orosz vezetés pénteken közölte, hogy szándékosan akadályozza a Facebook Oroszországon belüli működését, hogy a felhasználók nehezebben tudjanak hozzáférni az oldalhoz – írja erről a Reuters nyomán a hvg.hu.

Moszkva a korlátozást egyfajta válaszlépésnek tekinti, amiért szerintük a közösségi oldal nem teljesíti kérésüket. Ez utóbbi négy, az orosz hatalomhoz közel álló médium, a RIA hírügynökség, a védelmi minisztérium Zvezda TV-je, valamint a gazeta.ru és lenta.ru weboldalakra irányul, amelyek bejegyzéseit a Facebook rendszeresen „cenzúrázza” – legalábbis Oroszország szerint.

A szankciókat az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor lépteti életbe, amely nem először hajt végre efféle lépéseket.

A hvg.hu megjegyezte: Oroszország vezetése azért is lehet érdeke blokkolni a Facebookhoz való hozzáférést, hogy elrejtse a nyugati sajtóban megjelenő, Ukrajna lerohanásával kapcsolatos híreket. Vlagyimir Putyin országában korábban egyébként heves háborúellenes tüntetések kezdődtek,  több ezer tüntetőt vittek el a rendőrök.

Mint arról a Media1 még tavaly februárban beszámolt, Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke arról beszélt egy interjúban, hogy országa felkészült arra az esetre, ha az Egyesült Államok lekapcsolná Oroszországot az internetről.

További hírek érhetők el a Media1-en. Elérhet minket Twitteren és Facebookon is.

Borító: Facebook egy telefonon. Fotó: stock / depositphotos.com (illusztráció)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások